Sendviče so šprotami a uhorkou

K receptu

Sendviče so šprotami a uhorkou sú vynikajúce jedlo, ktoré si pripravíte za pár minút, a na to budete potrebovať len tie najdostupnejšie a známe ingrediencie. S týmto receptom sa nebudete báť neočakávaných hostí – nestihnú si ani vymeniť pozdravy, kým na stôl naservírujete skvelé horúce predjedlo. Šproty upečené pod lahodnou syrovou krustou získajú obzvlášť jemnú štruktúru a kruh uhorky dodá sendviču určitú pikantnosť a ostrosť. Hotové chlebíky odporúčame položiť na krásnu drevenú dosku a ozdobiť plátkami citróna a vetvičkami petržlenovej vňate.

zložitosť: ľahko Kalórie: 392,79 kcal/porcia Porcie: 6 varenie: 20 min Pridať. čas: 15 min Použité: 12,77 g/28,38 g/25,51RúraObčerstveniePárty, bufetnarodeninyVianoceRomantická večeraINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍšproty – 1 plechovka chlieb – 250 – 300 g syr – 80 g nakladaná uhorka – 1 – 2 ks cesnak – 1 strúčik majonéza – 100 rastlinný olej – 1 polievková lyžica. l.petržlenová vňať – 3 vetvičky čerstvo mletého čierneho koreniaNa odoslanie:citrón Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Rúru predhrejeme na 190°C. Plech vystelieme papierom na pečenie a postriekame rastlinným olejom. Otvorte nádobu so šprotami a vypustite olej; Rybu osušte na papierových utierkach.

Krok 2

Prejdite cez lis alebo jemne nakrájajte strúčik cesnaku. Odstráňte stonku a nakrájajte listy 1 stonky petržlenu. Majonézu zmiešame s cesnakom a petržlenovou vňaťou, dochutíme korením a dôkladne premiešame.

Krok 3

Chlieb nakrájajte na plátky s hrúbkou 1 cm Ak chcete, orezajte kôrky – možno ich nakrájať na malé kocky, sušiť v rúre a neskôr použiť ako prídavok do šalátov alebo polievok. Uhorky nakrájame na tenké plátky.

Krok 4

Ak chcete, aby vaše sendviče mali výraznú chuť, použite tvrdý syr, napríklad parmezán. Bude potrebné nastrúhať na jemnom strúhadle. Na chlebíčky s jemnejšou chuťou je mozzarella ako stvorená, jednoducho ju nakrájate na kolieska.

Krok 5

Chlieb potrieme majonézovou omáčkou a položíme na plech. Na omáčku položte 2-3 hrnčeky uhorky, navrch položte 2-3 ryby. Chlebíčky posypeme strúhaným syrom alebo mozzarellou.

Krok 6

Plech s chlebíčkami vložíme do stredu vyhriatej rúry a pečieme 12-15 minút. Syr by sa mal úplne roztopiť a chlieb by mal byť jemne zhnednutý. Horúce sendviče preložíme na dosku, ozdobíme petržlenovou vňaťou a ihneď podávame.

UŽITOČNÉ RADY

Ak nie ste fanúšikom majonézy z obchodu, urobte si vlastnú, je to veľmi jednoduché. Rozbite surové kuracie vajce do pohára ponorného mixéra, pridajte 1 lyžičku. med, 1 lyžička. horčica, 1 polievková lyžica. l. citrónovú šťavu, nalejte 120 ml rastlinného oleja a soľ. Spustite mixér na úplné dno pohára a zapnite ho na maximálnu rýchlosť. Už po 10 sekundách hmota v pohári začne zosvetľovať a hustnúť a po ďalších 5-7 sekundách bude hotová veľká porcia výbornej majonézy.

MIMOchodom

Na pečenie sendvičov v rúre je najvhodnejší čierny chlieb, optimálne chlieb Borodino. V tomto prípade je lepšie položiť na šproty pár hrnčekov silnej nakladanej uhorky. Ak sa rozhodnete piecť sendviče na bielom chlebe, vezmite si ciabattu a nakladanú uhorku.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik