Slané cherry paradajky
K receptu
V strednom Rusku sa solené cherry paradajky nepripravujú tak často ako bežné, už len preto, že nie každý má takéto paradajky na svojej chate. A predsa sa časy menia! Dnes nadšení milovníci „šesť hektárov“ v podmienkach nie najhorúcejšieho podnebia pestujú cherry paradajky, baklažány, sladkú papriku, pór a dokonca aj vodné melóny a melóny. Takže náš recept na nakladanie mini paradajok sa môže hodiť. Navyše podľa nášho názoru sú cherry paradajky ešte chutnejšie ako veľké. Určite to stojí za vyskúšanie!
zložitosť: ľahko Kalórie: 127,48 kcal/porcia Porcie: 3 varenie: 10 min Pridať. čas: 20 min Použité: 6,65 g/0,79 g/24,25PrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 3 PORCIEstredne veľké cherry paradajky – 2 kg cesnaku – 1 hlava pitná voda – 1,5 l soľ – 100 hlavových listov – 2 ks zeler zelený – 30 g koriandra – 3-4 vetvičky hrášku čierneho a nového korenia – podľa chuti Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Varte soľanku pre paradajky. Nalejte pitnú vodu do panvice. Pridajte jeden pretlačený strúčik cesnaku, soľ, čierny hrášok a nové korenie. Priveďte do varu, povarte 2 minúty a nechajte vychladnúť na izbovú teplotu.
Krok 2
Cherry paradajky umyjeme a každý plod napichneme na niekoľkých miestach špáradlom. Nalejte vodu do veľkého širokého hrnca. Jemne ju osolíme a na prudkom ohni privedieme do varu.
Krok 3
Paradajky vložte do vriacej vody a držte nie dlhšie ako jednu minútu. Ovocie opatrne preložíme do cedníka, potom na papierové obrúsky a necháme uschnúť.
Krok 4
Zvyšný cesnak ošúpeme a nasekáme nadrobno. Zelený zeler a vetvičky koriandra umyte. Bobkové listy a zeler vložte na dno čistého veľkého hrnca.
Krok 5
Pridajte pripravené paradajky a naplňte soľankou. Navrch posypte koriandrom. Zakryte dreveným kruhom alebo tanierom a položte naň závažie. Nechajte 7 dní odstáť pri izbovej teplote, potom podávajte alebo skladujte na chladnom mieste.
UŽITOČNÉ RADY
Ak si na prípravu tohto receptu vezmete nielen červené cherry paradajky, ale aj žlté alebo hnedé (kumato), potom bude hotové predjedlo na stole vyzerať neuveriteľne krásne.
MIMOchodom
Nemáte radi zeler a koriandr? Na nakladanie cherry paradajok použite iné korenené bylinky, napríklad petržlen a kôpor (môžete použiť „dáždniky“ alebo suché semená).