100-krát chutnejšie ako sušené marhule z obchodu: Kryštálové kandizované marhule – potrebujete iba ovocie a cukor

100-krát chutnejšie ako sušené marhule z obchodu: Krištáľové kandizované marhule – potrebujete len ovocie a cukor

Recept na prasiatko

Veľmi chutný recept na kandizované marhule. Ľahko sa pripravujú a sú veľmi chutné.

Ingrediencie:

  • Marhule – 1 kg;
  • voda – 1 l;
  • sóda – 1 polievková lyžica. l.

Sirup:

  • Cukor – 350 g;
  • voda – 250 ml;
  • citrónová šťava – ½ ks.

Spôsob varenia:

1. Do misky nalejte vodu, pridajte do nej sódu a premiešajte.

2. Vzniknutú zmes vlejeme do marhúľ a necháme dve hodiny odpočívať.

3. Ovocie opláchnite pod studenou vodou a odstráňte semená.

4. Do hrnca nasypeme cukor, pridáme vodu a citrónovú šťavu. Uvarte sirup.

5. Marhule ponorte do sirupu a premiešajte. Varte päť minút.

6. Vypnite oheň a nechajte osem hodín.

7. Šťavu nalejeme do misky, privedieme do varu a tekutinu dusíme, kým sa nezredukuje na polovicu.

8. Potom marhule polejeme šťavou a položíme na sporák. Varte na strednom ohni päť minút.

9. Sirup nalejte do inej misky, znova ho dajte na oheň a varte.

10. Marhule opäť polejeme sirupom, povrch zarovnáme a položíme naplocho na vrch. Zatlačte na vrch pomocou závažia.

11. Po troch hodinách odstráňte závažie a tanier.

12. Umiestnite kandizované ovocie na špeciálnu sušičku a nechajte tam 16 hodín.

Kandizované ovocie je pripravené. Dobrú chuť!

Predtým sme zdieľali recept na lahodný nakladaný sleď v pohári.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik