100-krát chutnejšie ako sušené marhule z obchodu: Krištáľové kandizované marhule – potrebujete len ovocie a cukor
Recept na prasiatko
Veľmi chutný recept na kandizované marhule. Ľahko sa pripravujú a sú veľmi chutné.
Ingrediencie:
- Marhule – 1 kg;
- voda – 1 l;
- sóda – 1 polievková lyžica. l.
Sirup:
- Cukor – 350 g;
- voda – 250 ml;
- citrónová šťava – ½ ks.
Spôsob varenia:
1. Do misky nalejte vodu, pridajte do nej sódu a premiešajte.
2. Vzniknutú zmes vlejeme do marhúľ a necháme dve hodiny odpočívať.
3. Ovocie opláchnite pod studenou vodou a odstráňte semená.
4. Do hrnca nasypeme cukor, pridáme vodu a citrónovú šťavu. Uvarte sirup.
5. Marhule ponorte do sirupu a premiešajte. Varte päť minút.
6. Vypnite oheň a nechajte osem hodín.
7. Šťavu nalejeme do misky, privedieme do varu a tekutinu dusíme, kým sa nezredukuje na polovicu.
8. Potom marhule polejeme šťavou a položíme na sporák. Varte na strednom ohni päť minút.
9. Sirup nalejte do inej misky, znova ho dajte na oheň a varte.
10. Marhule opäť polejeme sirupom, povrch zarovnáme a položíme naplocho na vrch. Zatlačte na vrch pomocou závažia.
11. Po troch hodinách odstráňte závažie a tanier.
12. Umiestnite kandizované ovocie na špeciálnu sušičku a nechajte tam 16 hodín.
Kandizované ovocie je pripravené. Dobrú chuť!
Predtým sme zdieľali recept na lahodný nakladaný sleď v pohári.