Baklažány v adjike

Baklažány v adjike

Baklažány v adjike K receptu

Baklažán v adjike je veľmi originálna príprava na zimu, ktorá určite osloví každého, kto má rád jedlá s bohatou, pikantnou chuťou. A v tomto prípade je najlepšie použiť sezónnu zeleninu, najchutnejšiu a aromatickú. Recept na varenie baklažánov v adjike je veľmi jednoduchý: všetky hlavné zložky sú jemne nakrájané a dusené na miernom ohni. Na poslednú chvíľu sa pridajú korenené bylinky a ocot a prípravok sa odošle do pohárov. Jediné, čo musíte urobiť, je počkať na chvíľu, keď sa baklažány v adjike otvoria a naplno si užiť „horúcu“ ochutnávku!

zložitosť: ľahko Kalórie: 905,63 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 1 hodina Pridať. čas: 15 min Použité: 14,64 g/63,28 g/69,76PrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIEParadajky 1,5 kgBaklažán 1 kgSladká paprika 1 kgCesnak 300 gRastlinný olej 250 mlČervená feferónka 4 ks.Dill 4 pobočkyPetržlen 4 pobočkystolový ocot (9%) 100 mlSoľ ochutnaťČerstvo mleté ​​čierne korenie ochutnaťCukor 1 polievková lyžica. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Pripravte si všetky ingrediencie. Paradajky, sladkú a štipľavú papriku a baklažány umyjeme a osušíme. Cesnak ošúpeme. Paradajky nakrájame na štvrtiny.

Krok 2

Sladkú a štipľavú papriku prekrojíme pozdĺžne na polovice. Odstráňte semená a membrány. Dužinu nahrubo nasekáme. Všetku pripravenú zeleninu prejdite cez mlynček na mäso.

Krok 3

Baklažány umyjeme, osušíme a odrežeme konce. Ovocie nakrájame na malé kocky. Všetku pripravenú zeleninu vložte do veľkého hrnca a zalejte rastlinným olejom.

Krok 4

Pridajte cukor a podľa chuti pridajte trochu soli. Dajte na vysoký oheň a priveďte zmes do varu. Panvicu prikryjeme pokrievkou a adjiku dusíme na miernom ohni 40 minút.

Krok 5

Kôpor a petržlenovú vňať umyjeme, osušíme a nasekáme nadrobno. Pridajte na panvicu k takmer dokončenej adjike a premiešajte. Ochutnajte a v prípade potreby pridajte trochu soli. Dusíme 3 minúty.

Krok 6

Nalejte stolový ocot do adjiky a baklažánu a premiešajte. Udržujte na strednom ohni 2 minúty. Horúcu adjiku vložte do suchých sterilizovaných pohárov a uzavrite ich. Necháme vychladnúť a uložíme.

MIMOchodom

Na 100 g: bielkoviny 1,20 g (1,50 % dennej hodnoty) • tuky 2,27 g (2,52 %) • sacharidy 6,94 g (4,13 %) • vláknina 3,10 g (10,33 %) • kcal 48,31 (2,68 %) • SFA 0,32 g (1,60 %) • sodík 320,35 mg (22,09 %) • celkový cukor 4,15 g (8,30 %)

UŽITOČNÉ RADY

Baklažány v adjike sa podávajú ako doplnok k horúcemu mäsu s prílohou z varenej ryže alebo zemiakovej kaše. Niektorí dokonca jedia tento zeleninový snack jednoducho s toastom z ražného chleba, ale to je vec vkusu.

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

Množstvo štipľavého korenia na varenie baklažánov v adjike sa môže podľa potreby znížiť alebo zvýšiť. Samozrejme, je lepšie nenechať sa uniesť: výsledok môže byť nepredvídateľný!

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik