Chrenová paradajka

K receptu

Čo je to chrenová paradajka? Tradičné ruské korenie, ako viete, je veľmi pikantné. Bol vynájdený presne v Rusku, s najväčšou pravdepodobnosťou na Urale alebo na Sibíri, kde jeho superohrievacie vlastnosti nie sú nikdy zbytočné. Niekedy sa chren nazýva „hornoder“ alebo „gorloder“, hoci v podstate ide o rovnaké korenie. Existuje veľa receptov na to, ale hlavné zložky sú vždy rovnaké: paradajky, cesnak a samozrejme chren. Chren môžete podávať s vareným bravčovým mäsom, rôsolom alebo jednoducho s vyprážaným mäsom. Hlavná vec je mať na pamäti, že to nie je kečup, a nepreháňať to s množstvom!

zložitosť: ľahko Kalórie: 21,69 kcal/porcia Porcie: 20 varenie: 30 min Pridať. čas: 10 min Použité: 1,03 g/0,14 g/4,27ruská kuchyňaPrázdneObčerstvenieVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 20 PORCIÍparadajky – 1 kg koreň chrenu – 100 g cesnak – 100 g soľ – 2 ČL cukor – 1 ČL. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Pripravte si všetky ingrediencie. Paradajky umyte a dobre osušte papierovou utierkou. Odstráňte základy stoniek. Paradajky nakrájajte na veľké plátky.

Krok 2

Ošúpte a umyte koreň chrenu. Nakrájajte na malé plátky. Ošúpte strúčiky cesnaku. Veľké sa dajú rozrezať na polovice. Poháre na chren sterilizujte.

Krok 3

Pripravené paradajky, koreň chrenu a strúčiky cesnaku pretlačte cez mlynček na mäso do misy. Pridajte soľ a cukor. Dôkladne premiešajte polievkovou lyžicou.

Krok 4

Vložte chren do vopred pripravených sterilizovaných pohárov a uzavrite (najlepšie skrutkovacím uzáverom). Skladujte na chladnom, tmavom a suchom mieste.

UŽITOČNÉ RADY

Pálivosť chrenu z paradajok sa dá upraviť množstvom chrenu. To znamená, že ho môžete ľahko pridať menej, ako je uvedené v recepte. Pamätajte však, že je to chren, ktorý chráni korenie pred skazením.

MIMOchodom

Paradajkový chren je veľmi zdravé korenie, ktoré má antimikrobiálne a antivírusové vlastnosti, čo je obzvlášť dôležité v období prechladnutia a chrípky.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik