Čínske miešané vajcia s paradajkami

K receptu

Vďaka žiarivej chuti cesnaku, zázvoru, ryžového octu, sójovej omáčky a sezamového oleja sú čínske miešané vajíčka s paradajkami ideálne na rýchle raňajky – ich príprava vám nezaberie viac ako pätnásť minút. Na prípravu čínskej praženice sa najlepšie hodí tenkostenná čínska panvica – wok, no ak ju práve nemáte po ruke, vyzbrojte sa obyčajnou širokou panvicou s nepriľnavým povrchom. Zohriatie do oparu bude trvať trochu dlhšie, ale výsledok sa vám bude páčiť aj tak.

zložitosť: priemer Kalórie: 678,38 kcal/porcia Porcie: 2 varenie: 15 min Použité: 17,13 g/47,41 g/44,08čínska kuchyňaHlavný chodVegetariánstvo: OvoVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 2 PORCIEvajcia – 4 ks zelená cibuľa – 3-4 rastlinný olej – 2 polievkové lyžice. l.Na omáčku:Cherry paradajky – 200 g Cesnak – 2 strúčiky Koreň zázvoru – 3 cm Ryžové víno (alebo suché sherry) – 4 polievkové lyžice. l.cukor – 1 polievková lyžica. l. ryžový ocot – 1 polievková lyžica. l. sójová omáčka – 1 polievková lyžica. l. sezamový olej – 1 lyžička – 2 polievkové lyžice. l. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Cesnak a zázvor ošúpeme, nakrájame na tenké prúžky, zelenú cibuľku nakrájame šikmo. Vajcia rozbijeme do misky a trochu pretrepeme.

Krok 2

Pripravte omáčku. Vo woku alebo veľkej panvici na strednom ohni zohrejte 2 polievkové lyžice. l. rastlinný olej. Do panvice pridajte cesnak a zázvor a smažte 30 sekúnd. Pridajte cherry paradajky. Keď šupka začne praskať, pridáme cukor, víno, sójovú omáčku a ocot. Nechajte variť 3 minúty. Pridajte sezamový olej, dobre premiešajte, nalejte omáčku do misy a prikryte, aby zostala teplá.

Krok 3

Utrite wok papierovou utierkou a prehrejte, tentoraz na vysokej teplote. Pridajte 2 polievkové lyžice. l. rastlinný olej a zahrievajte, kým sa neobjaví biely dym. Nalejte vajcia. Keď sa na dne vytvorí chrumkavá kôrka a vaječná hmota začne tuhnúť, posypeme polovicou zelenej cibuľky a pomocou špachtle preložíme praženicu na polovicu. Mierne zahrejeme, odstavíme z ohňa a preložíme na teplý tanier.

Krok 4

Omáčku zalejeme vajíčkami a posypeme zvyšnou cibuľou a sezamovými semienkami.

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

Ak dostanete rôzne veľké cherry paradajky, tie najväčšie prekrojte na polovicu, aby sa všetky paradajky uvarili naraz.

UŽITOČNÉ RADY

Omáčka na čínske miešané vajcia zostane teplá dlhšie, ak sa miska na ňu predhreje v rúre na 55 stupňov.

MIMOchodom

Na 100 g: bielkoviny 6,25 g (7,81 % dennej hodnoty) • tuky 20,28 g (22,53 %) • uhľohydráty 7,16 g (4,26 %) • kcal 241,39 (13,41 %) • sodík 171,64 mg (11,84 %) • 7 g cukru spolu 5,26 %. 10,34 %) • EFA 3,60 g (18,00 %) • vláknina 0,61 g (2,03 %)

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik