Cuketový kastról s mletým mäsom a paradajkami

K receptu

Ľahký kastról z cukety s mletým mäsom a paradajkami sa môže stať jedným z vašich obľúbených jesenných jedál. Samotná kastról sa pripravuje v rúre a mleté ​​mäso sa predpraží na panvici. Čo výrazne urýchľuje proces. Na toto jedlo odporúčame použiť mleté ​​kuracie mäso: je ľahšie a hodí sa k neutrálnej chuti cukety. Nie je to však povinná položka a zostáva na uvážení hostesky. Cuketu nastrúhame a opatrne vytlačíme šťavu. Ak sa tak nestane, hmota bude príliš tekutá. Postačí akýkoľvek syr, pokiaľ sa dobre roztopí. Je tiež na vás, či sa rozhodnete pridať zelenú alebo nie. Kastról je vďaka plnke z vajec a kyslej smotany nezvyčajne šťavnatý a jemný, pikantnú chuť dodáva cesnak. Náš recept s fotografiami krok za krokom vám pomôže pripraviť perfektný cuketový kastról.

zložitosť: ľahko Kalórie: 208,38 kcal/porcia Porcie: 8 varenie: 1 hodina Pridať. čas: 10 min Použité: 13,63 g/14,40 g/10,13RúraPraženiePečenieVečeraVečeraVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 8 PORCIÍmladá cuketa 800 gparadajky 2 ks.žiarovka 1 kusmleté ​​kura 300 gsyr 50 gparadajkový pretlak 1 polievková lyžica.petržlen 3 pobočkyrastlinný olej 30 mlprovensálske bylinky 7 gmleté ​​čierne korenie 5 gsoľ 8 gNa plnenie:kyslá smotana 100 gsyr 50 gvajcia 2 ks.cesnak 2 klinčekysoľ Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Ošúpte a nakrájajte cibuľu. Na panvici zohrejte rastlinný olej na strednom ohni, pridajte cibuľu a za častého miešania opečte, kým nebude svetlohnedá.

Krok 2

Pridajte mleté ​​mäso, premiešajte. Pokračujte vo varení za občasného miešania, kým nezmení farbu. Potom prikryjeme pokrievkou a dusíme ďalších 5-7 minút, kým nie je hotové.

Krok 3

Mleté mäso ochutíme soľou, mletým čiernym korením a premiešame. Paradajkovú pastu rozrieďte v malom množstve vody a nalejte do speedoda a potom znova premiešajte.

Krok 4

Do mletého mäsa pridáme sušený cesnak a provensálske bylinky, opäť premiešame a povaríme 2-3 minúty. Potom odstráňte z tepla a nechajte mierne vychladnúť. Kryt ešte neodstraňujte.

Krok 5

Ak je cuketa mladá, nemusíte ju šúpať ani odstraňovať semená. Nastrúhajte ich na hrubom strúhadle. Dochutíme soľou, premiešame a necháme 5 minút odstáť.

Krok 6

Potom z cukety scedíme vodu (alebo ich vložíme do cedníka) a nastrúhanú cuketu opatrne vytlačíme rukami, aby sme odstránili prebytočnú vlhkosť (inak bude kastról príliš vodnatý).

Krok 7

Rúru predhrejeme na 180°C. Nalejte trochu oleja do hlbokej formy a rozotrite ju silikónovou kefou po celej ploche.

Krok 8

Približne polovicu nastrúhanej cukety položte na dno panvice a rovnomerne ju rozdeľte. Potom navrch poukladáme vychladnuté mleté ​​mäso. Na vrstvu mletého mäsa poukladáme zvyšnú cuketu.

Krok 9

V miske ručným šľahačom zľahka rozšľaháme vajcia, pridáme kyslú smotanu (lepšie nie viac ako 20%), soľ podľa chuti a mleté ​​čierne korenie. Opäť dobre premiešame.

Krok 10

Ošúpeme strúčiky cesnaku a potom ich pretlačíme lisom. Ak nemáte tento nástroj po ruke, môžete cesnak nastrúhať na jemnom strúhadle alebo ho nasekať veľmi jemne.

Krok 11

Je lepšie použiť tvrdý syr. Nastrúhajte ho na hrubom alebo jemnom strúhadle a potom polovicu pridajte do zmesi vajec a kyslej smotany. Miešajte do hladka.

Krok 12

Veľmi ostrým nožom nakrájame paradajky na kolieska. Umiestnite na vrch kastróla.

Krok 13

Umyte petržlenovú vňať, osušte ju a potom odstráňte tuhé stonky. Listy nakrájajte veľmi jemne a rovnomerne rozložte na paradajky. Podľa chuti môžete pridať akúkoľvek zeleninu.

Krok 14

Na vrch kastróla posypeme zvyšným strúhaným syrom a potom nalejeme pripravenú vajcovo-kyslú smotanovú plnku tak, aby bola rovnomerne rozložená po celom rajnici.

Krok 15

Nádobu vložte do predhriatej rúry. Pečieme asi 30 minút. Kastról radíme prikryť alobalom, aby sa vrch nepripálil a vo vnútri sa lepšie upiekol.

Krok 16

Potom odstráňte fóliu a pečte misku v rúre ďalších 10 minút Počas tejto doby sa prebytočná tekutina z kastróla odparí a vrch bude pokrytý zlatou, lahodnou kôrkou.

Krok 17

Kastról mierne ochlaďte na panvici a potom nakrájajte na obdĺžnikové časti. Môžeme podávať s kyslou smotanou alebo obľúbenou omáčkou.

MIMOchodom

Do cuketového kastróla s mletým mäsom a paradajkami môžete pridať ďalšiu zeleninu. Vytvorte napríklad vrstvu nakrájaných zemiakov, baklažánu alebo paradajok.

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

Na prípravu cuketového kastróla s mletým mäsom môžete cuketu nakrájať na kolieska. V takom prípade, aby nepúšťali príliš veľa vlhkosti, ich blanšírujte asi 3-5 minút vo vriacej vode, ochlaďte a až potom vložte do formy.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik