Cviklový šalát s opraženou cibuľkou a nakladanou uhorkou

K receptu

Cviklový šalát s opraženou cibuľkou a nakladanou uhorkou má veľmi originálnu chuť. Obľúbenosť tejto pochúťky sa každým dňom zvyšuje. Čo nie je vôbec prekvapujúce, pretože okrem príjemnej chuti má šalát oveľa viac výhod. Po prvé, príprava je veľmi jednoduchá: repa sa nemusí najskôr variť ani piecť: dusí sa spolu s opraženou cibuľou a uhorkami v slanom náleve. Po druhé, toto občerstvenie je plné vitamínov! Nakoniec tento cviklový šalát môžeme podávať teplý aj studený. Preto si ho určite pripravte podľa nášho receptu a sami sa rozhodnite, v akej podobe vám bude toto jedlo chutiť najviac.

zložitosť: ľahko Kalórie: 151,80 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 35 min Použité: 2,61 g / 8,59 g / 14,72VečeraVečeraŠalátVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIErepa 500 gcibule 100 gkyslé uhorky 100 gcesnak 1 klinček(y)soľankou 100 mlrastlinný olej 2 polievkové lyžice.jablčný ocot 1 polievková lyžica.petržlen 2 pobočkymleté ​​čierne korenie ochutnaťsoľ ochutnať Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

KROK 1

Pripravte si ingrediencie na šalát. Cviklu ošúpeme, umyjeme a nastrúhame na hrubom strúhadle. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na kolieska. Nakladané uhorky nakrájame na pásiky.

Krok 2

KROK 2

Vo veľkej panvici zohrejte rastlinný olej. Vložte do nej cibuľu a za stáleho miešania opečte do zlatista. Pridajte repu k cibuli, nalejte do octu a premiešajte. Dusíme na miernom ohni 10 minút (repa by mala zmäknúť). Zalejeme nálevom a pridáme uhorky. Zeleninu dusíme prikrytú na miernom ohni 10 minút.

Krok 3

KROK 3

Odstráňte všetky hrubé stonky z petržlenu. Zvyšnú zeleň jemne nakrájajte. Šalát premiešame. V prípade potreby dochutíme soľou a korením. Cesnak pretlačte lisom, pridajte do panvice a premiešajte. Pred podávaním šalát posypte petržlenovou vňaťou.

MIMOchodom

Pre takýto šalát je lepšie vybrať odrody repy, ktoré budú mať bohatú vínovú farbu. Práve táto zelenina si po dusení zachová svoju krásnu farbu a jedlo bude obzvlášť krásne a chutné.

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

Repný šalát s nakladanou uhorkou je možné pred dusením v slanom náleve ochutiť malým množstvom cukru: chuť pokrmu tak bude jasnejšia a výraznejšia.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik