K receptu
Recept na fínske nakladané uhorky je skutočným nálezom! Uhorky sú veľmi chutné, stredne pikantné a chrumkavé. Horčičné semienka dodajú marináde pikantnosť, vôňu a zvýšia trvanlivosť prípravku na zimu. Dôležitým detailom je, že uhorky sa pripravujú bez sterilizácie. To výrazne zjednodušuje celý proces varenia a výrazne šetrí váš čas. Z praktického hľadiska je výhoda krájaných uhoriek zrejmá – zaplnia dózu na maximum, nenechávajú takmer žiadne voľné miesto a navyše uhorky vyzerajú veľmi atraktívne, takže vaša príprava bude mať aj estetickú výhodu.
zložitosť: ľahko Kalórie: 44,68 kcal/porcia Porcie: 15 varenie: 20 min Pridať. čas: 2 hodiny Použité: 0,84 g/0,14 g/9,79PrázdneINGREDIENCIE NA 15 PORCIÍuhorky 1,5 kgstolový ocot 9% 100 mlCukor 100 gSoľ 2 polievkové lyžice.Horčičné semienka 2 lyžičkyBobkový list 2 ks. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Umyté uhorky vložte do veľkej misy. Naplňte studenou vodou a nechajte 2 hodiny. Tento krok je potrebný, aby sa zabezpečilo, že uhorky zostanú počas varenia chrumkavé a pevné.
Fínske nakladané uhorky na zimu s horčicou, nakrájané ()
Krok 2
Pripravte si poháre. Predhrejte rúru na 120 °C a na stredný rošt umiestnite rošt. Poháre na sódu a viečka dôkladne umyte. Postavte poháre na mriežku a zahrievajte 15 minút.
Fínske nakladané uhorky na zimu s horčicou, nakrájané ()
Krok 3
Pripravte viečka na poháre. Umyte ich jedlou sódou a vložte do misy. Zalejeme vriacou vodou a necháme 20 minút odstáť. Môžete umiestniť viečka do malého hrnca, pridať vodu, priviesť do varu a zohrievať 3 minúty.
Fínske nakladané uhorky na zimu s horčicou, nakrájané ()
Krok 4
Vypustite misku s uhorkami. Odrežte konce uhoriek. Uhorky nakrájajte na kolieska s hrúbkou 1,5-2 cm V závislosti od preferencií môžete kolieska nakrájať na hrubšie alebo tenšie.
Fínske nakladané uhorky na zimu s horčicou, nakrájané ()
Krok 5
Pripravte si marinádu. Do veľkého hrnca nalejte 1,2 litra pitnej vody. Pridajte soľ, cukor, horčičné semienka a bobkové listy. Priveďte kvapalinu do varu na vysokej teplote a znížte teplotu na strednú.
Fínske nakladané uhorky na zimu s horčicou, nakrájané ()
Krok 6
Nalejte ocot do panvice s marinádou. Pridajte pripravené uhorky, znova priveďte do varu a varte 5 minút. Počas tejto doby by mali uhorky zmeniť farbu zo zelenej na svetlo olivovú.
Fínske nakladané uhorky na zimu s horčicou, nakrájané ()
Krok 7
Pomocou dierovanej lyžice naukladáme uhorky do pripravených pohárov. Zaváracie poháre naplňte až po ramená. Horúcu marinádu z panvice ihneď nalejeme na uhorky. Pevne uzavrite viečkami.
Fínske nakladané uhorky na zimu s horčicou, nakrájané ()
Krok 8
Otočte poháre hore dnom a položte ich na pracovnú plochu. Prikryte prikrývkou alebo hrubou froté utierkou a nechajte vychladnúť. Po úplnom vychladnutí vyberte uhorky na ďalšie skladovanie na chladnom a tmavom mieste.
Fínske nakladané uhorky na zimu s horčicou, nakrájané ()
UŽITOČNÉ RADY
Na prípravu uhoriek bez sterilizácie je potrebné venovať osobitnú pozornosť starostlivej príprave pohárov a viečok. Použite ktorúkoľvek z pohodlných metód – v mikrovlnnej rúre, v dvojitom kotle alebo pomalom sporáku, v panvici s horúcou vodou alebo v rúre. Dávajte pozor na stav plechoviek, nemali by mať praskliny ani triesky.
MIMOchodom
Na prípravky sa najlepšie hodia stredne veľké tmavozelené uhorky. Vzhľadom na to, že zavárame nakrájané uhorky, môžete použiť väčšie exempláre.