Instantná kórejská marinovaná cuketa

Instantná kórejská marinovaná cuketa

Instantná marinovaná cuketa K receptu

Rýchle varenie kórejskej marinovanej cukety môže zmeniť predstavu cukety medzi tými, ktorí ju podceňujú alebo sú zvyknutí jesť túto zeleninu iba v dusenej a vyprážanej forme. Cuketa má nekonečný skrytý potenciál. Určite ho a náš recept použite, keď je cuketa ešte veľmi mladá a silná, s drobnými semienkami a jemnou šupkou, ktorú netreba odrezávať. „Staršie“ cukety, bohužiaľ, nie sú vhodné na takýto trik. Toto pikantné surové cuketové predjedlo si zamilujete a budete ho robiť pravidelne, pričom zabudnete na uhorky a paradajky.

zložitosť: ľahko Kalórie: 136,76 kcal/porcia Porcie: 6 varenie: 20 min Pridať. čas: 30 min Použité: 1,46 g/11,98 g/5,67MorenieVečeraVečeraObčerstvenieVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoPiknikINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍMladá cuketa 500 gDill 15 gCesnak 3 ks.Extra panenský olivový olej 60 mlCitrónová šťava 1 polievková lyžica.Semená koriandra 3 gZrnká čierneho korenia 5 ks.sezam 1 polievková lyžica.Soľ 3 mlCukor 3 g Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Pripravte si marinádu. Ošúpané strúčiky cesnaku položte na dosku, rozdrvte plochou stranou noža a nasekajte nadrobno. Cesnak môžete prejsť aj cez špeciálny lis.

Krok 2

Umytý kôpor osušte papierovými utierkami, oddeľte listy od stoniek a jemne nasekajte. Nie sú potrebné stonky. Cesnak a kôpor vložte do veľkej misy, zľahka pretlačte a zalejte olivovým olejom a citrónovou šťavou.

Krok 3

Semená koriandra a čierneho korenia rozdrvte v mažiari. Do misky s dresingom pridáme korenie, pridáme soľ a cukor. Marinádu premiešajte a nechajte, kým sa cukor a soľ úplne nerozpustia.

Krok 4

Cuketu umyte a osušte papierovými utierkami, odrežte stopku a miesto na pripevnenie vaječníkov. Cuketu bez ošúpania nakrájame na veľmi tenké pozdĺžne plátky.

Krok 5

Plátky cukety vložte do misky s marinádou. Jemne premiešajte špachtľou alebo drevenými ázijskými paličkami. Plátky by mali byť úplne pokryté pikantnou marinádou.

Krok 6

Misku s kórejskou nakladanou cuketou zakryte potravinovou fóliou alebo prikryte pevným vekom. Vložte občerstvenie do chladničky na 30 minút. Počas tejto doby bude cuketa dostatočne marinovaná, ale zachová si hustú štruktúru.

Krok 7

Vyberte misku s cuketou z chladničky a znova jemne premiešajte, pričom dávajte pozor, aby ste zeleninu nerozdrvili alebo neskrútili. Vložte predjedlo do krásnej šalátovej misy, posypte sezamovými semienkami a ihneď podávajte.

UŽITOČNÉ RADY

V recepte na občerstvenie môžete urobiť malé zmeny a doplnky – namiesto citrónovej šťavy nalejte do misky s marinádou 2 čajové lyžičky stolového octu a nahraďte olivový olej iným rastlinným olejom podľa vlastného výberu. Do marinády môžete pridať aj 1 bobkový list alebo vetvičku estragónu. V prípade potreby cuketu vymeňte za mladú cuketu.

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

Cuketu na rýchle varenie kórejského predjedla nie je možné krájať nožom na tenké plátky, ale pomocou škrabky na zeleninu na dlhé stuhy. A aby vaša nakladaná cuketa získala ázijský nádych, dochuťte ju čili práškom podľa chuti.

MIMOchodom

Má zmysel zľahka opražiť sezamové semienka na rýchle varenie kórejskej nakladanej cukety na suchej panvici. Bude to trvať doslova 2 minúty. Hlavná vec je nezabudnúť miešať – sezamové semienka môžu okamžite horieť, ak ich nebudete pozorne sledovať.

Aby hotové predjedlo získalo formálnejší vzhľad, zrolujte stuhy nakladanej cukety do pevných kotúčov, položte ich na tanier a ozdobte bylinkami – jedlo bude vyzerať veľmi originálne a pôsobivo.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik