Jahody s koňakom
K receptu
Jahody s koňakom sú jednoduchým, ale skôr neštandardným prípravkom, ktorý sa následne dá široko využiť. Najviditeľnejšou možnosťou je pridať ho do rôznych alkoholických koktailov. Okrem toho môžete vrstvy koláča namočiť aromatickým cukrovým sirupom z jahôd v koňaku a ako vrstvu použiť bobule. Alebo s nimi pripravte rôzne dezerty, pridajte ďalšie ovocie, šľahačku a zmrzlinu. Jahody a koňak si môžete pridať aj do horúceho čaju, keď sa chcete zahriať, odbúrať stres a nájsť pokoj.
zložitosť: ľahko Kalórie: 284,40 kcal/porcia Porcie: 20 varenie: 15 min Pridať. čas: 192 h Použité: 1,20 g/0,60 g/61,11PrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 20 PORCIÍjahodový 3 kgcukor 1 kgkoňak 200 ml Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Pripravte si dva dvojlitrové poháre na jahody. Dôkladne ich umyte odmasťovačom alebo sódou bikarbónou. Vnútro niekoľkokrát prelejte vriacou vodou. Vyklopte na papierové obrúsky a nechajte uschnúť.
Krok 2
Jahody roztrieďte, dôkladne opláchnite studenou vodou a potom dobre osušte na papierových utierkach. Odstráňte stonky a sepaly z bobúľ. Umiestnite vo vrstvách do pohárov, posypte cukrom.
Krok 3
Navrch natrieme koňak. Každý pohár s jahodami prikryte kruhom pergamenu a voľne ho zaistite vekom alebo ho zviažte kuchynskou šnúrkou. Uložte do chladničky na 8 dní.
Krok 4
Malé poháre sterilizujte akýmkoľvek vhodným spôsobom. Na ne poukladáme jahody a koňak a zvinieme vrchnáky. Skladujte na suchom a tmavom mieste (voliteľné v chladničke).
UŽITOČNÉ RADY
Upozornenie: Jahody lúhujeme koňakom vo veľkých pohároch a potom ich dáme do malých sterilizovaných! Bobule sa tak budú lepšie skladovať a malý formát je pri použití pohodlnejší.
MIMOchodom
Namiesto koňaku môžete na prípravu jahôd pre tento recept použiť iné silné alkoholické nápoje. Perfektný je napríklad rum, ktorý dodá bobuliam aj zvláštnu vôňu.