Jeden vrchný dresing – a uhorky už nemajú horkú chuť: úspora úrody aj v extrémnych horúčavách a suchu – alternatívy ešte neboli vynájdené
Účinok bude viditeľný okamžite
Dokonca aj skúsení záhradníci sa môžu stretnúť s výskytom horkosti v uhorkách, pretože nikto nie je imúnny voči takémuto problému. Môže k tomu dôjsť v dôsledku sucha, extrémneho tepla, nedostatku mikroživín v pôde a nedostatku svetla.
Ak sa chcete vyhnúť výskytu horkosti v uhorkách, potom počas obdobia plodenia plodiny musíte použiť špeciálne hnojivo. Tí záhradkári, ktorí ho použili, si všimnú dobrú chuť ovocia bez ohľadu na počasie a iné faktory.
Na prípravu hnojiva rozrieďte 15 g chloridu draselného, 10 g superfosfátu a 5 g dusičnanu amónneho v 10 litroch vody. Výsledný roztok premiešajte a potom pokračujte v zalievaní uhoriek, hovorí skúsená záhradníčka Victoria Radzevskaya na kanáli Zen.
Toto hnojenie je pre plodinu bezpečné, a preto sa môže vykonávať každý týždeň, kým sa nedokončí proces plodenia uhoriek. Vďaka tomuto zloženiu sa aj tie najneúspešnejšie odrody rastlín stanú chutnými.
Odkaz: Za nepriaznivých vonkajších podmienok táto zelenina produkuje cucurbitacín, toxickú látku, ktorá dáva horkú chuť, ktorá sa hromadí v spodnej časti ovocia.
Predtým sme vám povedali, ako sa zbaviť slimákov na hostas.