K receptu
Šalát s mrkvou a uhorkou na kórejský spôsob má jasnú, korenistú chuť, ktorú majú radi všetci fanúšikovia slaných jedál. si jeden? Tento recept určite vyskúšajte v praxi. Uhorky v kórejskom štýle sa pripravujú jednoducho a pomerne rýchlo, ak neberiete do úvahy čas marinovania. Nakrájame ich, spojíme s nastrúhanou mrkvou a cesnakom, pretlačíme lisom, ochutíme octom, olejom, cukrom a korením. No, potom budete musieť dať uhorky na kórejský spôsob do chladničky a počkať niekoľko hodín, kým ingrediencie vsiaknu do dresingu.
zložitosť: ľahko Kalórie: 179,17 kcal/porcia Porcie: 6 varenie: 20 min Pridať. čas: 5 hodín Použité: 2,24 g/10,14 g/19,45Žiadna tepelná úpravaKórejská kuchyňaPrázdneŠalátVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoDetské menuINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍčerstvé uhorky – 1 kg mrkvy – 250 g cesnaku – 6 strúčikov cukru – 60 rastlinného oleja – 60 ml stolového octu (9 %) – 60 ml soli – 25 g korenia na kórejskú mrkvu bez soli a cukru – 3 g Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Pripravte si všetky ingrediencie. Čerstvé uhorky umyte a osušte uterákom. Odrežte konce. Ovocie nakrájajte na nie príliš hrubé plátky alebo kolieska.
Krok 2
Ošúpte a umyte mrkvu. Nastrúhajte na špeciálnom strúhadle na kórejskú mrkvu. Ošúpeme strúčiky cesnaku a pretlačíme špeciálnym lisom. Zmiešajte mrkvu a uhorky vo veľkej miske.
Krok 3
Na dresing zmiešajte cukor, rastlinný olej, ocot a korenie na kórejskú mrkvu. Výslednou zmesou nalejte uhorky, mrkvu a cesnak. Zakryte hornú časť misky potravinovou fóliou a vložte ju do chladničky na 5-6 hodín.
UŽITOČNÉ RADY
Pred podávaním môžu byť uhorky v kórejskom štýle doplnené cibuľou nakrájanou na tenké plátky alebo červenou cibuľou, predtým nakladanou v jablčnom octe.
MIMOchodom
Premiestnite pripravené uhorky na kórejský spôsob do čistej nádoby vhodnej veľkosti a zatvorte ju plastovým viečkom. Takto vydržia dobre v chladničke týždeň alebo aj dlhšie.