K receptu
Nakladané uhorky s červenými ríbezľami na zimu potešia estétov aj gurmánov. Uhorky sú silné a chrumkavé. A bobule červených ríbezlí im dodávajú príjemnú kyslosť. Navyše samotná dóza s prípravkom vyzerá veľmi krásne a môže sa stať dekoráciou do kuchyne (samozrejme len na dobu skladovania) alebo darčekom pre priateľov.
zložitosť: ľahko Kalórie: 36,09 kcal/porcia Porcie: 8 varenie: 10 min Pridať. čas: 20 min Použité: 1,28 g/0,21 g/6,51KonzervovaniePrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 8 PORCIÍ1 kg uhoriek 300 g červených ríbezlí na vetvičkách 4 listy červených ríbezlí 2 listy chrenu 2 vetvičky estragónu 2 polievkové lyžice. l. soľ 1 liter vody 1 polievková lyžica. l. ocot 9% Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Pripravte si na zimu dvojlitrové sterilizované poháre na nakladané uhorky s červenými ríbezľami. Listy chrenu, ríbezlí a estragónu dobre umyjeme. Vyberte a umyte vetvičky červených ríbezlí.
Nakladané uhorky s červenými ríbezľami na zimu ()
Krok 2
Na dno sterilizovanej nádoby položte listy chrenu a červených ríbezlí a vetvičku estragónu. Uhorky dobre opláchnite, odrežte konce na oboch stranách, vložte do pohára a priestor medzi nimi vyplňte vetvičkami ríbezlí.
Nakladané uhorky s červenými ríbezľami na zimu ()
Krok 3
Varte vodu na marinádu, pridajte soľ. Poháre naplňte horúcou marinádou, pridajte lyžicu octu. Poháre zakryte sterilizovanými viečkami.
Nakladané uhorky s červenými ríbezľami na zimu ()
Krok 4
Poháre vložte do širokého hrnca s horúcou vodou (voda by mala siahať po „plecia“ pohárov) a sterilizujte 10 minút, uhorky by mali zmeniť farbu. Vyberte jednu nádobu naraz a zrolujte viečka. Poháre otočte hore dnom a nechajte vychladnúť.
Nakladané uhorky s červenými ríbezľami na zimu ()
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Aby poháre s nakladanými uhorkami s červenými ríbezľami pri sterilizácii v hrnci nepraskli, nestavajte ich na holé dno. Najprv vložte do panvice čistú látkovú kuchynskú utierku alebo obrúsok. Zmiernia tepelný šok.
MIMOchodom
Nakladané uhorky s červenými ríbezľami sa dajú rolovať bez zdĺhavej sterilizácie. Pretože ríbezle spolu s octom môžu pôsobiť ako konzervant. Potrebujete len viac octu. Približne 3 polievkové lyžice. na 1 liter (9% ocot). Malo by sa však pamätať na to, že takéto prípravky sa neskladujú dlhšie ako 3-4 mesiace.