K receptu
Chrumkavé, silné, aromatické – takto dopadnú nakladané uhorky s octom na zimu podľa nášho receptu. Zásobte sa čerstvými listami čerešní, ríbezlí a chrenu, pretože dodávajú charakteristickú vôňu. Nakladané uhorky s octom sú univerzálnym prípravkom, ktorý príde vhod v každej domácnosti, preto sa oplatí pripraviť si aspoň niekoľko pohárov. V zime môžu byť takéto uhorky jednoducho podávané s akýmkoľvek hlavným chodom, čo príjemne spestrí stravu. Nakladané uhorky sú dobré aj v zemiakových a rybích šalátoch, úspešne doplnia chlebíčky s vareným bravčovým alebo tatárskou omáčkou.
zložitosť: ľahko Kalórie: 73,34 kcal/porcia Porcie: 10 varenie: 35 min Pridať. čas: 10 min Použité: 1,67 g/0,23 g/16,98KonzervovanieMoreniePrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 10 PORCIÍ1,5-2 kg uhoriek 4-5 zrniek čierneho korenia 4-5 hrášku z nového korenia 2 dáždniky kôpru 4-5 listov čerešní a čiernych ríbezlí 1 list chrenuNa marinádu:1,5 – 1,7 l vody 160 ml 6 % octu 100 g cukru 90 g hrubej soli Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Na zimu pripravte sterilizované trojlitrové poháre na nakladané uhorky s octom. Listy čerešní, čiernych ríbezlí a chrenu dobre umyte. Vložte listy na dno nádoby.
Nakladané uhorky s octom na zimu ()
Krok 2
Uhorky dobre opláchnite, konce z oboch strán odrežte. Uhorky pevne umiestnite do pohára (pokúste sa dostať uhorky rovnakej veľkosti do jedného pohára). Na vrch položte kôprové dáždniky.
Nakladané uhorky s octom na zimu ()
Krok 3
Varte vodu na marinádu. Nalejte uhorky a nechajte 5 minút. Potom vypustite vodu do panvice a znova priveďte do varu. Znova nalejte uhorky a nechajte 5 minút.
Nakladané uhorky s octom na zimu ()
Krok 4
Vypustite vodu späť do panvice a pripravte marinádu. Do panvice pridajte soľ, cukor, ocot, čierne korenie a nové korenie. Marinádu priveďte do varu a varte 3 minúty.
Nakladané uhorky s octom na zimu ()
Krok 5
Nalejte vriacu marinádu na uhorky. Zrolujte nádobu so sterilizovaným vekom a otočte ju hore dnom. Zabaľte a nechajte úplne vychladnúť.
Nakladané uhorky s octom na zimu ()
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Poháre od uhoriek môžete na zimu sterilizovať octom takto: poháre dôkladne umyte sódou a vložte do studenej rúry. Zapnite na 160 stupňov a keď sa zohreje, držte poháre asi 10 minút po celú dobu pootvorené, inak môžu poháre prasknúť.
MIMOchodom
Zatočené poháre sa otočia, aby sa zabezpečilo, že veko úplne vzduchotesne uzavrie pohár. Ak z nej marináda počas chladnutia nádoby nevyteká, test prebehol úspešne.