K receptu
Nakladané uhorky so škoricou na zimu sú vhodné pre milovníkov pikantných úprav. Existujú klinčeky, bobkový list, čierne a nové korenie a dokonca aj škorica. Napriek zdanlivej exotickosti sú veľmi jednoduché na prípravu. Tieto pikantné uhorky sa hodia k pečenému bravčovému alebo morčaciemu mäsu, dajú sa pridať do horúceho jedla alebo na sendviče so studeným mäsom. Škoricové uhorky je dobré pridať aj do najjednoduchšieho zemiakového šalátu. A ak nastrúhate nakladanú uhorku a zmiešate ju s kyslou smotanou, získate zaujímavú omáčku na šalát s akoukoľvek varenou rybou.
zložitosť: ľahko Kalórie: 64,47 kcal/porcia Porcie: 10 varenie: 20 min Pridať. čas: 20 min Použité: 1,72 g/0,57 g/13,89KonzervovaniePrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 10 PORCIÍ1,5-1,7 kg uhoriek 3-4 strúčiky cesnaku 1 struk feferónky 15 púčikov klinčekov 6 bobkových listov 3-4 hrášok čierneho a nového korenia 1 ČL. mletá škorica 3 lyžice. l. cukor 2 lyžice. l. soľ 200 ml octu 6% 1,2 – 1,5 litra vody Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Pripravte si na zimu trojlitrovú sterilizovanú nádobu na škoricové nakladané uhorky. Cesnak ošúpeme. Uhorky dobre opláchnite, odrežte konce na oboch stranách, pevne vložte do pohára spolu s cesnakom a feferónkou.
Nakladané uhorky so škoricou na zimu ()
Krok 2
Varte vodu na marinádu. Nalejte uhorky, zakryte sterilizovaným vekom a nechajte 20 minút. Vypustite vodu do panvice a znova priveďte do varu.
Nakladané uhorky so škoricou na zimu ()
Krok 3
Do nádoby s uhorkami nasypeme soľ, cukor, pridáme bobkový list, klinčeky, čierne a nové korenie a škoricu, zalejeme octom. Naplňte vriacou vodou až po samý vrch.
Nakladané uhorky so škoricou na zimu ()
Krok 4
Nádobu s uhorkami ihneď uzavrite sterilizovaným kovovým viečkom a otočte hore dnom. Prikryte prikrývkou alebo prikrývkou a nechajte úplne vychladnúť.
Nakladané uhorky so škoricou na zimu ()
UŽITOČNÉ RADY
Na prípravu nakladaných uhoriek so škoricou použite namiesto bežného stolového octu jablkový alebo vínny ocot, uhorky tak budú ešte aromatickejšie a chuťovo zaujímavejšie.
MIMOchodom
Na nakladané uhorky so škoricou na zimu si môžete vziať viac ako jednu 3-litrovú nádobu, ale napríklad dve 1,5-litrové nádoby. To uľahčí ich spracovanie pred konzervovaním a potom pohodlnejšie skladovanie.