K receptu
Tí, ktorí pestujú uhorky sami, dobre vedia, že bez ohľadu na to, ako starostlivo zbierate uhorky, stále si ich nevšimnete. A za pár dní vyrastú a nezmestia sa do žiadneho pohára. Ponúkame vám recept špeciálne na túto príležitosť. Tu sú uhorky nakrájané na malé kruhy. To znamená, že sa budú dobre marinovať a zmestia sa do každej nádoby. Náš recept je na 7 litrové zaváracie poháre, ale môžete použiť aj menšie zaváracie poháre.
zložitosť: ľahko Kalórie: 115,33 kcal/porcia Porcie: 30 varenie: 1 hodina Pridať. čas: 2 hodiny Použité: 1,95 g/6,28 g/12,44KonzervovaniePrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 30 PORCIÍUhorka 5 kgCesnak 10 klinčekovNa marinádu:Rafinovaný rastlinný olej 250 mlstolový ocot 9% 1 polievková lyžica.Granulovaný cukor 1 polievková lyžica.Soľ 3 polievkové lyžice.Horčičný prášok 2 polievkové lyžice.Mleté čierne korenie 1 polievková lyžica. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Na šalát z nakladaných uhoriek na zimu pripravte sterilizované litrové poháre, viečka varte 5 minút. Cesnak ošúpeme a nasekáme. Uhorky nakrájame na kolieska s hrúbkou 5 mm.
Nakladaný uhorkový šalát na zimu ()
Krok 2
Uhorky dáme do misy alebo lavóra, pridáme korenie a cesnak, premiešame a necháme 2 hodiny postáť.
Nakladaný uhorkový šalát na zimu ()
Krok 3
Na marinádu zmiešajte v hrnci ocot, olej, cukor, soľ a horčicu. Marinádu priveďte do varu, varte 1 minútu. Horúcu marinádu nalejte na uhorky a dobre premiešajte. Potom vložte uhorky do sterilizovaných pohárov. Naplňte poháre čo najtesnejšie.
Nakladaný uhorkový šalát na zimu ()
Krok 4
Poháre prikryte viečkami a vložte do širokého hrnca naplneného horúcou vodou. Šalát sterilizujte na miernom ohni 30 minút. Aby poháre nepraskli, položte na dno panvice mriežku alebo čistú utierku.
Nakladaný uhorkový šalát na zimu ()
Krok 5
Vyberte jednu nádobu naraz a ihneď zrolujte viečka. Poháre s nakladaným uhorkovým šalátom otočte hore dnom a nechajte úplne vychladnúť.
Nakladaný uhorkový šalát na zimu ()
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Na šalát z nakladaných uhoriek na zimu môžete použiť zeleninu, ktorá je nielen zarastená, ale aj prezretá. V tomto prípade nakrájajte uhorku na polovicu, ošúpte a odstráňte semená. Potom postupujte podľa popisu v recepte.
MIMOchodom
Pri výbere uhoriek na morenie (rovnako ako na morenie) dávajte pozor na ich ostne. Odrody s malými, svetlo sfarbenými tŕňmi zvyčajne dlho nevydržia. A prípravky s takýmito uhorkami sa tiež môžu rýchlo stať nepoužiteľnými.