Nezostane ani kúsok: cuketové palacinky na nový spôsob – nedá sa odtrhnúť
Chutné jedlo z letnej zeleniny
Cuketa je zelenina, ktorá sa dá použiť do všetkých druhov jedál, vrátane palaciniek. Vzhľadom na nízky obsah kalórií a bohatosť vitamínov sa stáva najlepšou voľbou pre zdravú výživu. Zelenina bude ideálnou voľbou pre rodiny s deťmi, pretože nespôsobuje alergie. Pozývame vás pripraviť si chutné palacinky, ktoré budú hitom vášho stola.
Ingrediencie:
- Cuketa (najlepšie mladá) – 2 ks;
- kuracie vajcia – 2 ks;
- pšeničná múka – 3 lyžice. lyžice;
- slnečnicový olej – 70 ml;
- soľ – podľa chuti.
1. Do nádoby rozbijeme pár vajec, pridáme soľ a rozšľaháme.
2. Umytú cuketu nastrúhame a pretlačíme.
3. Spojíme ju s vaječnou hmotou, pridáme múku, premiešame.
4. Na panvici rozohrejeme olej, opečieme na strednom ohni z oboch strán.
5. Podávajte palacinky s kyslou smotanou. Fermentovaný mliečny výrobok ich urobí ešte chutnejšími.
Predtým sme vám povedali, ako variť Quiche Lauren.