Nezostane ani kúsok: cuketové palacinky na nový spôsob – nedá sa odtrhnúť

Nezostane ani kúsok: cuketové palacinky na nový spôsob – nedá sa odtrhnúť

Chutné jedlo z letnej zeleniny

Cuketa je zelenina, ktorá sa dá použiť do všetkých druhov jedál, vrátane palaciniek. Vzhľadom na nízky obsah kalórií a bohatosť vitamínov sa stáva najlepšou voľbou pre zdravú výživu. Zelenina bude ideálnou voľbou pre rodiny s deťmi, pretože nespôsobuje alergie. Pozývame vás pripraviť si chutné palacinky, ktoré budú hitom vášho stola.

Ingrediencie:

  • Cuketa (najlepšie mladá) – 2 ks;
  • kuracie vajcia – 2 ks;
  • pšeničná múka – 3 lyžice. lyžice;
  • slnečnicový olej – 70 ml;
  • soľ – podľa chuti.

1. Do nádoby rozbijeme pár vajec, pridáme soľ a rozšľaháme.

2. Umytú cuketu nastrúhame a pretlačíme.

3. Spojíme ju s vaječnou hmotou, pridáme múku, premiešame.

4. Na panvici rozohrejeme olej, opečieme na strednom ohni z oboch strán.

5. Podávajte palacinky s kyslou smotanou. Fermentovaný mliečny výrobok ich urobí ešte chutnejšími.

Predtým sme vám povedali, ako variť Quiche Lauren.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik