K receptu
Huby, paradajky a syr sú ideálnymi súčasťami kulinárskej stavebnice. Z týchto produktov sa dajú pripraviť rôzne kombinácie. Jedným z nich je napchať paradajky hubami a syrom! Získate obľúbené „ružové líčka“. Alebo môžete urobiť opak: napchať klobúčiky húb. Stačí si kúpiť veľké šampiňóny, alebo ešte lepšie, rôzne druhy – portobello. Ich klobúk je široký, otvorený, veľmi vhodný na vypchávanie. A samotné huby sú oveľa aromatickejšie ako bežné šampiňóny. Positín, jedlo hodné sviatočnej hostiny.
zložitosť: ľahko Kalórie: 497,47 kcal/porcia Porcie: 2 varenie: 45 min Použité: 29,17 g/40,84 g/21,24ObčerstvenieINGREDIENCIE NA 2 PORCIE500 g šampiňónov so širokými klobúkmi 1-2 strúčiky cesnaku 2 ks. stredne veľké zrelé, silné paradajky 100 g syra 2 šalotky 2 polievkové lyžice. l. maslo soľ podľa chuti čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti 2 polievkové lyžice. l. kyslá smotana kôpor alebo petržlen Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Zapnite rúru na predhriatie na 180 stupňov.
Krok 2
Odstráňte stonky z húb a nakrájajte ich. Šalotku nakrájame nadrobno.
Krok 3
Paradajky nakrájame na kolieska. Tip: Je dobré, ak sa paradajky zhodujú s priemerom klobúkov húb.
Krok 4
Maslo rozohrejeme a orestujeme na ňom nakrájané stonky húb a šalotku.
Krok 5
Syr nastrúhame a zmiešame s opečenými nôžkami šampiňónov a kyslou smotanou. Soľ a korenie podľa chuti.
Krok 6
Položte mleté mäso do klobúčikov húb a nakrájané paradajky na mleté mäso.
Krok 7
Šampiňóny s paradajkami a syrom vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 25-30 minút. Tip: V prípade potreby môžu byť plátky paradajok dodatočne posypané strúhaným syrom.
Krok 8
Na servírovanie jemne nakrájajte zeleninu (petržlen – iba listy) a posypte pripravené huby.