Teplý šalát s baklažánom a paradajkami

K receptu

Teplý šalát s baklažánom a paradajkami môžeme podávať ako samostatné jedlo alebo ako prílohu k mäsu, hydine a rybám. Výber je na vás! V každom prípade však oceníte bohatú chuť jedla, jeho jasný „vzhľad“ a nádhernú vôňu. Hlavnou zložkou šalátu je vyprážaný baklažán: podľa receptu by mal byť zvonka chrumkavý a vnútri mäkký. V kombinácii s teriyaki, „zálievkou“ z cibule, cesnaku a zázvoru zohriateho na oleji, ako aj čerstvými paradajkami je výsledkom fantasticky chutný mix, ktorý si určite urobíte znova a znova.

zložitosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 25 minVečeraŠalátVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIEčerstvý koreň zázvoru – 2 cm cesnak – 4 strúčiky Yalta červená cibuľa – 2 ks veľké baklažány – 3 ks veľké ružové paradajky – 2 ks koriandr – 4 vetvičky teriyaki omáčka – 2-3 lyžice. l.olivový olej – podľa potreby soľ, čerstvo mleté ​​čierne korenie – podľa chuti Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Pripravte si všetky ingrediencie na teplý šalát. Ošúpte a umyte koreň zázvoru. Nakrájajte na malé kocky. Cesnak ošúpeme a nasekáme. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na stredné pierka.

Krok 2

Baklažány umyjeme a nakrájame na kocky s veľkosťou asi 2,5–3 cm. Orestujeme na olivovom oleji po dávkach do mäkka (na prudkom ohni). Hotové baklažány vložte do misky s vekom.

Krok 3

Nalejte teriyaki omáčkou na vyprážané baklažány v miske, jemne premiešajte a nechajte na teplom mieste, kým nie sú pripravené na použitie. Môžete posypať trochou čerstvo mletého korenia.

Krok 4

Na panvici, v ktorej sa piekli baklažány, veľmi rýchlo na maximálnom ohni opražte cibuľu, cesnak a zázvor, pridajte trochu olivového oleja. Paradajky umyjeme a nakrájame na kocky.

Krok 5

Cibuľu, cesnak a zázvor zmiešame s paradajkami a vyprážaným baklažánom v teriyaki omáčke. Pridajte trochu soli. Koriandr umyjeme, osušíme, lístky nasekáme nadrobno. Pridajte k baklažánom spolu s paradajkami. Ihneď podávajte.

UŽITOČNÉ RADY

Teplý šalát s baklažánom a paradajkami by sa mal podávať okamžite. Faktom je, že po chvíli vyprážaná zelenina zmäkne a štruktúra misky bude menej zaujímavá.

MIMOchodom

Teplý šalát s baklažánom a paradajkami je možné pripraviť nielen s koriandrom, ako je uvedené v recepte, ale aj s jemne nasekaným estragónom: bude to veľmi originálne.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik