Turecká Shakshuka (vyprážané vajcia s paradajkami), klasický recept

K receptu

Turecká Shakshuka (vyprážané vajcia s paradajkami), klasický recept, ktorý ponúkame nižšie, je veľmi zaujímavé jedlo, ale nazývajú ho Shakshuka… neprávom! Pretože v tomto prípade hovoríme o menemen. Čo sa týka ingrediencií, je skutočne podobný známemu blízkovýchodnému jedlu. Iba ak sa shakshuka zvyčajne pripravuje s pridaním celých vajec, potom sa pre tureckú verziu mierne pretrepú, aby sa zmiešal žĺtok a bielok. Ale nech je to ako chce, veľmi dobré sú aj tieto praženice s paradajkami, ktoré si ľahko uvaríte na rodinné raňajky. Uvidíte: vaši blízki budú veľmi šťastní!

zložitosť: ľahko Kalórie: 389,90 kcal/porcia Porcie: 2 varenie: 20 min Použité: 17,77 g/27,36 g/16,37PraženieTurecká kuchyňaRaňajkyHlavný chodVegetariánstvo: OvoVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 2 PORCIEVajcia 4 ks.Paradajky 400 gSladká paprika 100 gCibuľa 100 gPetržlen 2 pobočkyOlivový olej 2 polievkové lyžice.Soľ Mletá červená paprika Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Pripravte si všetky ingrediencie na tureckú shakshuku a veľkú panvicu s hrubým dnom. Ošúpte a nakrájajte cibuľu. Paradajky a papriku nakrájame na malé kocky. Nasekajte listy petržlenu.

Turecká Shakshuka (vyprážané vajcia s paradajkami), klasický recept
Turecká Shakshuka (vyprážané vajcia s paradajkami), klasický recept ()

Krok 2

Na panvici rozohrejeme olivový olej. Vložte do nej cibuľu a za stáleho miešania smažte na strednom ohni, kým nebude svetlohnedá. Pridajte sladkú papriku. Premiešame a varíme ďalšie 3 minúty.

Turecká Shakshuka (vyprážané vajcia s paradajkami), klasický recept
Turecká Shakshuka (vyprážané vajcia s paradajkami), klasický recept ()

Krok 3

Pridajte nakrájané paradajky na panvicu s cibuľou. Miešajte. Dochutíme soľou a korením. Dusíme na miernom ohni 10 minút. Môžete pridať trochu petržlenovej vňate.

Turecká Shakshuka (vyprážané vajcia s paradajkami), klasický recept
Turecká Shakshuka (vyprážané vajcia s paradajkami), klasický recept ()

Krok 4

V miske zľahka rozšľaháme vajíčka. Pridajte trochu soli a korenia. Nalejte vajcia na zeleninu v panvici. Za stáleho miešania smažíme dve minúty. Potom vypnite oheň, zakryte panvicu a nechajte na sporáku ďalšie 2 minúty. Pred podávaním posypte petržlenovou vňaťou.

Turecká Shakshuka (vyprážané vajcia s paradajkami), klasický recept
Turecká Shakshuka (vyprážané vajcia s paradajkami), klasický recept ()

MIMOchodom

V Turecku sa po pridaní vajec často vypne teplo pod panvou so shakshukou a jedlo sa pripraví pod vekom. Panvica s hrubým dnom perfektne udrží teplo, zelenina zostane horúca a vajcia tak dosiahnu požadovaný stav.

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

Na prípravu tureckej shakshuky si vyberte zrelé, ale pevné paradajky s bohatou, sladkou chuťou. Práve tie dodajú jedlu tú správnu textúru a chutný vzhľad.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik