K receptu
Málokto vyskúšal uhorky nakladané v hroznovej šťave, no na tomto lahodnom a slanom predjedle si pochutia aj tí najnáročnejší gurmáni. Po namočení v marináde získajú uhorky výraznú chuť a vôňu hrozna. Tento twist môže ozdobiť a diverzifikovať akýkoľvek šalát s varenou alebo pečenou hydinou. Alebo môže slúžiť ako úplne nezávislé občerstvenie.
zložitosť: ľahko Kalórie: 62,76 kcal/porcia Porcie: 1 varenie: 40 min Pridať. čas: 10 min Použité: 1,78 g/0,20 g/14,01KonzervovaniePrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 1 PORCIU2 kg uhoriek 5 listov čiernych ríbezlí 3 listy čerešneNa marinádu:700 ml vody 600 ml hroznovej šťavy 50 g soli 20 ml hroznového octu Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Pripravte si sterilizované trojlitrové poháre na uhorky nakladané v hroznovej šťave. Uhorky dôkladne umyte, opláchnite vriacou vodou a potom studenou vodou. Na dno pohárov položte listy čerešní a čiernych ríbezlí. Uhorky pevne zabaľte.
Uhorky nakladané v hroznovej šťave ()
Krok 2
Pripravte si marinádu. Zmiešajte vodu, šťavu a soľ a priveďte do varu. Vriacu marinádu nalejte do pohára s uhorkami a nechajte 5 minút postáť. Potom nalejte marinádu do panvice a znova priveďte do varu. Opakujte postup ešte dvakrát.
Uhorky nakladané v hroznovej šťave ()
Krok 3
Vriacu marinádu nalejte do pohára, pridajte ocot a uzavrite sterilizovaným vekom. Otočte nádobu hore dnom, zabaľte ju do prikrývky a nechajte, kým úplne nevychladne.
Uhorky nakladané v hroznovej šťave ()
Uhorky nakladané v hroznovej šťave ()
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Pred morením by mali byť uhorky naplnené studenou vodou a ponechané najmenej 5 hodín. Počas tejto doby z nich bude vychádzať prebytočný vzduch, čo znamená, že uhorky zostanú dlho chrumkavé.
MIMOchodom
Aby boli uhorky ešte viac nasýtené hroznovou príchuťou, môžete ich najskôr naliať hroznovou šťavou a nechať 3-5 hodín, alebo ešte lepšie, cez noc.