Uhorky marinované v hroznovej šťave

K receptu

Málokto vyskúšal uhorky nakladané v hroznovej šťave, no na tomto lahodnom a slanom predjedle si pochutia aj tí najnáročnejší gurmáni. Po namočení v marináde získajú uhorky výraznú chuť a vôňu hrozna. Tento twist môže ozdobiť a diverzifikovať akýkoľvek šalát s varenou alebo pečenou hydinou. Alebo môže slúžiť ako úplne nezávislé občerstvenie.

zložitosť: ľahko Kalórie: 62,76 kcal/porcia Porcie: 1 varenie: 40 min Pridať. čas: 10 min Použité: 1,78 g/0,20 g/14,01KonzervovaniePrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 1 PORCIU2 kg uhoriek 5 listov čiernych ríbezlí 3 listy čerešneNa marinádu:700 ml vody 600 ml hroznovej šťavy 50 g soli 20 ml hroznového octu Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Pripravte si sterilizované trojlitrové poháre na uhorky nakladané v hroznovej šťave. Uhorky dôkladne umyte, opláchnite vriacou vodou a potom studenou vodou. Na dno pohárov položte listy čerešní a čiernych ríbezlí. Uhorky pevne zabaľte.

Uhorky marinované v hroznovej šťave
Uhorky nakladané v hroznovej šťave ()

Krok 2

Pripravte si marinádu. Zmiešajte vodu, šťavu a soľ a priveďte do varu. Vriacu marinádu nalejte do pohára s uhorkami a nechajte 5 minút postáť. Potom nalejte marinádu do panvice a znova priveďte do varu. Opakujte postup ešte dvakrát.

Uhorky marinované v hroznovej šťave
Uhorky nakladané v hroznovej šťave ()

Krok 3

Vriacu marinádu nalejte do pohára, pridajte ocot a uzavrite sterilizovaným vekom. Otočte nádobu hore dnom, zabaľte ju do prikrývky a nechajte, kým úplne nevychladne.

Uhorky marinované v hroznovej šťave
Uhorky nakladané v hroznovej šťave ()

Uhorky marinované v hroznovej šťave
Uhorky nakladané v hroznovej šťave ()

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

Pred morením by mali byť uhorky naplnené studenou vodou a ponechané najmenej 5 hodín. Počas tejto doby z nich bude vychádzať prebytočný vzduch, čo znamená, že uhorky zostanú dlho chrumkavé.

MIMOchodom

Aby boli uhorky ešte viac nasýtené hroznovou príchuťou, môžete ich najskôr naliať hroznovou šťavou a nechať 3-5 hodín, alebo ešte lepšie, cez noc.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik