K receptu
Uhorky marinované v tekvicovo-jablkovej šťave si túto chuť zamilujete! Pikantné, sladkokyslé, chrumkavé uhorky ozdobia stôl ako vo všedné dni, tak aj počas sviatkov. Zapôsobte na svojich hostí nezvyčajným predjedlom. Okamžite to zjedia a potom vás požiadajú o recept!
zložitosť: ľahko Kalórie: 105,50 kcal/porcia Porcie: 10 varenie: 45 min Pridať. čas: 10 min Použité: 1,80 g/0,20 g/23,23KonzervovaniePrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 10 PORCIÍ2 kg uhoriek 1 liter tekvicovej šťavy 400 ml jablkovej šťavy 50 g soli 50 g cukru Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Pripravte si tri sterilizované 1-litrové poháre alebo jeden trojlitrový pohár na uhorky nakladané v tekvicovo-jablkovej šťave. Uhorky dôkladne umyte, zalejte vriacou vodou a potom opláchnite studenou vodou. Vložte uhorky do pohárov.
Uhorky nakladané v tekvicovo-jablkovej šťave ()
Krok 2
Na marinádu kombinujte tekvicovú a jablkovú šťavu v hrnci, pridajte soľ a cukor a priveďte do varu na strednom ohni. Počkajte, kým sa soľ a cukor úplne nerozpustia.
Uhorky nakladané v tekvicovo-jablkovej šťave ()
Krok 3
Uhorky zalejeme vriacou marinádou a necháme 5 minút postáť. Potom nalejte marinádu do panvice a znova priveďte do varu. Opakujte postup ešte dvakrát.
Uhorky nakladané v tekvicovo-jablkovej šťave ()
Krok 4
Naposledy nalejte marinádu do pohárov a uhorky uzavrite sterilizovanými viečkami. Poháre otočte hore dnom, zabaľte a nechajte úplne vychladnúť.
Uhorky nakladané v tekvicovo-jablkovej šťave ()
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Uhorky nakladané v tekvicovo-jablkovej šťave sa dajú robiť aj s čerstvo vylisovanou šťavou. Ak to chcete urobiť, vyberte jablká jesenných odrôd, mali by byť kyslé. Tekvica je naopak sladká.
MIMOchodom
Na uhorky nakladané v tekvicovo-jablkovej šťave môžete použiť hotovú šťavu z obchodu. Ale je žiaduce, aby to bolo prirodzené, nebielené a nezredukované.