K receptu
Uhorky nakladané v paradajkovej omáčke na zimu sú vynikajúcou a veľmi chutnou prípravou. Uhorky sa pridávajú do paradajkovej marinády, kým sa ešte dusí na sporáku. A potom dali všetko dohromady do pohárov. Preto občerstvenie nevyžaduje dodatočnú sterilizáciu, čo značne zjednodušuje proces konzervovania. Náš recept je určený na 5 kilogramov uhoriek, ale ak skúšate predjedlo prvýkrát, môžete si pripraviť polovičnú porciu. Ale po otvorení pohára týchto uhoriek v zime určite urobíte niekoľko porcií budúceho leta.
zložitosť: ľahko Kalórie: 101,38 kcal/porcia Porcie: 7 varenie: 35 min Pridať. čas: 20 min Použité: 1,91 g/5,21 g/11,93KonzervovaniePrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 7 PORCIÍ5 kg uhoriek 2 kg paradajok 200 g cesnaku 1 pohár rastlinného oleja 1 pohár cukru 3 polievkové lyžice. l. soľ 3 lyžičky octová esencia 5 hrách čierneho a nového korenia Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Pre uhorky marinované v paradajkovej omáčke pripravte sterilizované poháre s objemom 700-1000 ml. Cesnak ošúpeme. Paradajky dobre umyte. Paradajky nakrájame a spolu s cesnakom pomelieme na mlynčeku na mäso alebo rozmixujeme na pyré v mixéri.
Uhorky nakladané v paradajkovej omáčke na zimu
Krok 2
Zmiešajte rastlinný olej, cukor, soľ a korenie vo veľkej panvici. Pridáme prelisované paradajky s cesnakom, privedieme do varu a na miernom ohni varíme 15 minút.
Uhorky nakladané v paradajkovej omáčke na zimu
Krok 3
Uhorky dobre umyte v studenej vode a nakrájajte na plátky hrubé 5 mm. Uhorky vložte do paradajkovej omáčky a pridajte octovú esenciu. Varte 5 minút.
Uhorky nakladané v paradajkovej omáčke na zimu
Krok 4
Umiestnite horúce uhorky spolu s paradajkovou omáčkou do sterilizovaných pohárov a ihneď zrolujte viečka. Poháre otočte hore dnom, zabaľte a nechajte úplne vychladnúť.
Uhorky nakladané v paradajkovej omáčke na zimu
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Ak chcete, aby boli vaše uhorky nakladané v paradajkovej omáčke pálivé a pikantné, odporúčame pridať do pohára jeden struk feferónky a pár lístkov čiernych ríbezlí.
MIMOchodom
Uhorky marinované v paradajkovej omáčke môžeme skladovať aj pri izbovej teplote. Jediná vec je nájsť pre ne miesto, kde neprenikne priame slnečné svetlo.