K receptu
Uhorky s feferónkami na zimu – recept pre tých, ktorí radi robia domáce prípravky a neboja sa pracovať s vriacou marinádou. Odporúčame nakladať uhorky štipľavými čili papričkami – je to skvelý spôsob, ako zachovať chuť leta a okoreniť zimný jedálniček. Postupujte presne podľa našich pokynov krok za krokom – a uhorky budú určite chrumkavé. Nakladané uhorky skvele doplnia akékoľvek mäsité jedlá, stanú sa ingredienciou vášho obľúbeného šalátu a výborným predjedlom na sviatočný stôl. Pomery pre tento recept sú na jednu trojlitrovú nádobu, ale pre jednoduché skladovanie môžete použiť trojlitrové nádoby.
zložitosť: priemer Kalórie: 435,95 kcal/porcia Porcie: 1 varenie: 40 min Pridať. čas: 2 hodiny Použité: 17,68 g/2,17 g/87,56MorenieObčerstveniePrázdneObčerstvenieVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 1 PORCIUUhorka 2 kgCesnak 5 klinčekovHorúca paprika 5 gSoľ 2 polievkové lyžice.Granulovaný cukor 1 polievková lyžica.Zrnká čierneho korenia 8 ks.Listy ríbezlí 5 ks.Bobkový list 3 ks.Listy chrenu 2 ks.Dill 2 ks.stolový ocot 9% 60 ml Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Pripravte všetky potrebné produkty podľa zoznamu. Ak uhorky nie sú čerstvo natrhané, namočte ich na pár hodín do studenej vody. Vďaka tomu budú chrumkavejšie.
Uhorky s feferónkami na zimu ()
Krok 2
Po nakysnutí uhorky dôkladne umyte a konce z oboch strán odrežte – tento jednoduchý úkon zabezpečí rovnomernejšie rozloženie marinády.
Uhorky s feferónkami na zimu ()
Krok 3
Poháre umyte a sterilizujte akýmkoľvek spôsobom, ktorý vám vyhovuje. Naplňte ich listami ríbezlí, čerešní, chrenu, pridajte zrnká čierneho korenia, strúčiky cesnaku, feferónku nakrájanú na kolieska, ako aj bobkové listy a kôprové dáždniky. Ak používate litrové poháre, rozdeľte korenie rovnomerne.
Uhorky s feferónkami na zimu ()
Krok 4
Potom naplňte poháre uhorkami až po vrch a snažte sa ich zabaliť čo najtesnejšie. Husté balenie tiež pomáha distribuovať marinádu rovnomernejšie v uhorkách, čo zlepšuje chuť a štruktúru hotového výrobku.
Uhorky s feferónkami na zimu ()
Krok 5
Prevarte vodu a veľmi opatrne ňou nalejte uhorky v pohároch. Poháre prikryte viečkami a nechajte 20-25 minút. Potom nalejte vodu z plechoviek späť do panvice. Voda by mala opäť vrieť. Hneď ako voda začne vrieť, nalejte ju späť do pohárov s uhorkami na 10 minút. Poháre nezabudnite zakryť viečkami.
Uhorky s feferónkami na zimu ()
Krok 6
Druhýkrát scedíme vodu z pohárov späť do panvice a pripravíme si marinádu – do vody pridáme soľ, cukor a ocot. Všetko priveďte do varu, kým sa soľ a cukor úplne nerozpustia.
Uhorky s feferónkami na zimu ()
Krok 7
Uhorky nalejte horúcou marinádou. Mal by siahať až po hrdlo nádoby. Poháre uzavrite sterilizovanými viečkami pomocou konzervačného kľúča. Položte poháre na veko hore dnom a prikryte ich teplou prikrývkou, kým úplne nevychladnú. Konzervované potraviny skladujte na chladnom mieste.
Uhorky s feferónkami na zimu ()
MIMOchodom
Ak chcete, aby boli vaše nakladané uhorky extra chrumkavé, skúste ich vybrať tesne pred začatím procesu zavárania.
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Ak chcete zvýšiť horkosť nakladaných uhoriek, pridajte počas procesu konzervovania viac čili papričiek. Pre intenzívnejšiu a bohatšiu chuť použite 2-3 čerstvé feferónky.