Adjika z paradajok a cesnaku

K receptu

Adjika pripravená podľa klasického receptu z paradajok a cesnaku bude skutočným prínosom pre zimné prípravy. Adjika je tradičné kaukazské korenie s veľmi bohatou a jasnou chuťou. Skvele doplní grilované jedlá, zemiaky v akejkoľvek podobe, dokonca sa podáva aj s chlebom. Horká a s výraznou cesnakovou arómou môže adjika dodať kaukazský prízvuk každej hostine! V tomto recepte krok za krokom vám povieme, ako pripraviť klasickú adjiku z paradajok a cesnaku, a podelíme sa o cenné rady.

zložitosť: priemer Kalórie: 1818,50 kcal/porcia Porcie: 1 varenie: 1 hodina Pridať. čas: 15 min Použité: 54,54 g/5,54 g/403,10VarenieKonzervovanieZakaukazská kuchyňaOmáčka, dresingVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 1 PORCIUParadajka (paradajka) 2 kgSladká červená paprika 1 kgCesnak 300 gHorúca paprika 3 ks.Soľ 2 polievkové lyžice.Granulovaný cukor 180 gMleté čierne korenie Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Pripravte a ošúpte sladkú a štipľavú papriku, cibuľu a cesnak. Odstráňte stopky z paradajok a nakrájajte každé ovocie na 4 kusy. Papriky nasekáme nahrubo.

Adjika z paradajok a cesnaku ()

Krok 2

Nakrájajte zeleninu. Na tento účel použite mlynček na mäso alebo mixér. Najprv prejdite paradajkami, potom sladkou a štipľavou paprikou a nakoniec cesnakom. Mali by ste získať homogénnu hmotu. Ak používate mixér, zeleninu rozmixujte v dávkach.

Adjika z paradajok a cesnaku
Adjika z paradajok a cesnaku ()

Krok 3

Pošlite zeleninu na varenie. V hrnci s hrubým dnom ich za občasného miešania priveďte do varu. Hneď ako zmes vrie, pridajte soľ, cukor, znížte teplotu na minimum a varte aspoň 1 hodinu. Pokračujte v občasnom miešaní. Počas tejto doby by mala adjika zhustnúť.

Adjika z paradajok a cesnaku
Adjika z paradajok a cesnaku ()

Krok 4

Poháre a viečka sterilizujte v pare alebo v rúre. Hotovú adjiku nalejte do pohárov, uzavrite viečkami a otočte hore dnom. Zabaľte ich do prikrývky a nechajte úplne vychladnúť.

Adjika z paradajok a cesnaku
Adjika z paradajok a cesnaku ()

Krok 5

Vychladnuté poháre umiestnite do chladnej a tmavej miestnosti. Adjika z paradajok s cesnakom podľa tohto receptu si môže zachovať svoju chuť počas celej zimy.

Adjika z paradajok a cesnaku
Adjika z paradajok a cesnaku ()

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

Do paradajkovej adjiky môžete podľa chuti pridať koriander, slnečnicový chmeľ, papriku a ocot. Vďaka tomu bude jeho chuť pikantnejšia. A ak chcete, aby bola farba adjika jasnejšia, pridajte počas varenia 1-2 polievkové lyžice rastlinného oleja.

MIMOchodom

Tento klasický recept na paradajkovú adjiku na zimu je možné prispôsobiť tak, aby vyhovoval vašim chuťovým preferenciám zmenou pomerov prísad. Napríklad znížením množstva cukru získate pikantnejšiu verziu.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik