Bravčové kebaby s marhuľami a paradajkami

K receptu

Marhule a cherry paradajky pomôžu urobiť bravčový kebab šťavnatejším a jasnejším vo farbe, chuti a vôni. Vyprážané marhule s chutnou sladkou kôrkou v kombinácii s ostrým čili a kyslosťou cherry paradajok k bravčovému mäsu sú nevšedným kulinárskym ťahom, ktorý ocení každý.

zložitosť: ľahko Kalórie: 410,00 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 30 minHlavný chodINGREDIENCIE NA 4 PORCIEchudé bravčové mäso – 250 g cherry paradajky – 8 ks marhule – 4 ks.Na marinádu:červená čili paprička – 1/2 struku citrónová šťava – 1/2 ČL oregano – 2 vetvičky olivový olej – 8 polievkových lyžíc. l. cesnak – 2 strúčiky zelená cibuľa – 2 stonky tymian – 2 vetvičky balzamikového octu – 2 lyžice. l.rozmarín – 2 vetvičky čerstvo mletého čierneho korenia Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Na marinádu nakrájajte zelenú cibuľku, čili (odstránite semená a biele blany) a bylinky, zmiešajte so zvyšnými ingredienciami na marinádu.

Krok 2

Marhule prekrojíme na polovice, zbavíme kôstok a každú polovicu ešte raz prekrojíme na polovicu.

Krok 3

Mäso nakrájame na kocky so stranou 2–3 cm. Mäso vložíme do marinády a necháme 15 minút.

Krok 4

Napichnite mäso, paradajky, marhule na špízy; Za stáleho otáčania grilujeme 6-8 minút. Hotové kebaby položte na tanier a polejte zvyšnou marinádou.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik