K receptu
Uhorky nakladané na zimu v bulharskom štýle pripomínajú chuťou tie, ktoré sa predávali v obchodoch v našom detstve – mierne sladké a veľmi aromatické. Sú dokonalým doplnkom k sendviču so studeným mäsom, na ozdobu rybieho šalátu alebo na premenu obyčajnej zemiakovej kaše na skvelú večeru. Upozorňujeme, že náš recept je na tri trojlitrové poháre. Ak vám však tento objem prípravkov nevyhovuje, dajte uhorky do 1-litrových pohárov. V tomto prípade nie je potrebné prepočítavať proporcie.
zložitosť: ľahko Kalórie: 63,74 kcal/porcia Porcie: 3 varenie: 10 min Pridať. čas: 25 min Použité: 1,70 g/0,23 g/13,88KonzervovaniePrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 3 PORCIE2-2,2 kg uhoriek 6 vetvičiek petržlenu 3 dáždniky kôpru 6 listov čerešní a čiernych ríbezlíNa marinádu:1,5 litra vody 4 polievkové lyžice. l. cukor 2 lyžice. l. hrubá soľ 2 lyžice. l. 70% octová esencia 2-3 zrnká čierneho korenia 2 bobkové listy Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Pripravte si na zimu trojlitrové sterilizované poháre na uhorky nakladané v bulharskom štýle. Listy čerešní a ríbezlí a petržlenovú vňať dobre umyte a poukladajte na dno pohárov.
Bulharské nakladané uhorky na zimu ()
Krok 2
Uhorky dobre umyte v studenej vode a naukladajte ich kolmo do pohárov. Pokúste sa naplniť poháre uhorkami čo najtesnejšie. Na vrch položte kôprové dáždniky.
Bulharské nakladané uhorky na zimu ()
Krok 3
Pripravte si marinádu. Do hrnca nasypeme soľ, cukor, pridáme bobkové listy a korenie a zalejeme vodou. Dajte na stredné teplo, priveďte do varu, nalejte octovú esenciu.
Bulharské nakladané uhorky na zimu ()
Krok 4
Horúcu marinádu nalejte do pohárov s uhorkami až po vrch. Poháre zakryte sterilizovanými viečkami. Vložte do hrnca s horúcou vodou a sterilizujte poháre 10-15 minút. kým uhorky nezmenia farbu.
Bulharské nakladané uhorky na zimu ()
Krok 5
Opatrne vyberte z panvice jednu nádobu po druhej a ihneď zrolujte veko. Otočte poháre hore dnom a nechajte ich v tejto polohe, kým úplne nevychladnú.
Bulharské nakladané uhorky na zimu ()
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Pre uhorky nakladané na zimu v bulharskom štýle je najlepšie zvoliť veľmi malé uhorky. Marinujú sa rýchlejšie a v tégliku vyzerajú veľmi pekne!
MIMOchodom
Ak chcete, aby boli vaše bulharské nakladané uhorky pikantné, môžete do pohára vložiť struk feferónky. Nenechajte sa však uniesť – príliš veľa korenia môže pokaziť chuť uhoriek.