K receptu
Čerstvý kapustový šalát s uhorkou je veľmi jednoduchý z hľadiska ingrediencií aj prevedenia, no mnohým ľuďom chutí, a preto je považovaný za jeden z najobľúbenejších. Je to dobré najmä v lete, keď máme k dispozícii najlepšie mleté ovocie. Na tento šalát je lepšie vziať mladú kapustu: jej jemné listy budú ideálnym základom pre jedlo. Vyberte si stredne veľké čerstvé uhorky s malými semenami. A nezabudnite ochutiť šalát z čerstvej kapusty nerafinovaným slnečnicovým olejom, ktorý dodá jedlu príjemnú vôňu a výraznejšiu chuť.
zložitosť: ľahko Kalórie: 131,83 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 10 min Pridať. čas: 20 min Použité: 3,20 g / 9,18 g / 8,98VečeraVečeraŠalátVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoDetské menuINGREDIENCIE NA 4 PORCIEbiela kapusta 500 guhorky 250 gkôpor 50 gcesnak 1 klinček(y)nerafinovaný slnečnicový olej 40 mlsoľ, ochutnaťmleté čierne korenie ochutnať Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
KROK 1
Pripravte si všetky ingrediencie na šalát. Odstráňte vrchné listy z kapusty. Odstráňte stopku. Nakrájajte listy a vložte ich do veľkej misy. Osolíme a rozotrieme rukami. Nechajte pôsobiť 15 minút.
Krok 2
KROK 2
Po uplynutí určeného času kapustu vyžmýkame a preložíme do inej misky. Uhorky umyte a osušte. Odrežte konce. Uhorky nakrájame na pásiky. Pridajte do misy s kapustou.
Krok 3
KROK 3
Kôpor roztrieďte, umyte a dobre osušte papierovými utierkami. Odstráňte všetky tvrdé stonky. Zvyšnú zeleň jemne nakrájajte. Cesnak ošúpeme a pretlačíme lisom.
Krok 4
KROK 4
Pridajte cesnak do kôpru, pridajte trochu soli. Rukami rozotrite a nechajte 10 minút pôsobiť. Potom pridajte ku kapuste a uhorkám. Suroviny na šalát opeprite, nalejte do nerafinovaného slnečnicového oleja a premiešajte.
MIMOchodom
Čerstvý kapustový šalát s uhorkou je možné pripraviť bez octu (ako navrhujeme v našom recepte) alebo s ním. V druhom prípade je samozrejme lepšie použiť nie obyčajný stolový, ale jablkový: bude to chutnejšie.
UŽITOČNÉ RADY
Možností na prípravu šalátu z čerstvej kapusty je veľa. Slnečnicový olej možno nahradiť napríklad orechovým alebo sezamovým, k uhorkám možno pridať sladkú papriku alebo kukuricu.