K receptu
Cviklový šalát s nakladanou uhorkou – odľahčená verzia každého obľúbeného vinaigrette, ktorá neobsahuje zemiaky. Ak teda chcete zhodiť pár kíl navyše, určite si všimnite náš recept. Šalát môžete pripraviť s varenou repou, ale dôrazne odporúčame upiecť: v tomto prípade bude textúra koreňovej zeleniny hustejšia a chuť bohatšia. Potom je všetko jednoduché: skombinujte ingrediencie šalátu, ochutte slnečnicovým olejom (najlepšie nerafinovaným, ktorý dáva vôňu), položte ho na stôl a vychutnajte si ho z celého srdca!
zložitosť: ľahko Kalórie: 218,83 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 1 hodina 15 minút Pridať. čas: 30 min Použité: 2,60 g/17,18 g/13,19VečeraVečeraŠalátVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIErepa 2 ks.kyslé uhorky 300 gcibule 100 gjablčný ocot 1 polievková lyžica.zelená cibuľa 1 kuspetržlen 1 pobočkynerafinovaný slnečnicový olej 4 polievkové lyžice.mleté čierne korenie ochutnaťsoľ ochutnať Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
KROK 1
Cviklu dôkladne umyte kefou, osušte papierovou utierkou a jednotlivo zabaľte do fólie. Pečieme 1 hodinu pri 200°C. Necháme vychladnúť a ošúpeme.
Krok 2
KROK 2
Repu nakrájame na malé kocky. Nalejte lyžicu slnečnicového oleja a premiešajte: takto repa zafarbí zvyšok šalátových ingrediencií menej.
Krok 3
KROK 3
Cibuľu ošúpeme a nakrájame na polovičné krúžky. Vložte do misky, pridajte jablčný ocot a premiešajte. Nechajte pôsobiť 10 minút. Nakladané uhorky nakrájame na malé kocky.
Krok 4
KROK 4
Zelenú cibuľku a petržlenovú vňať umyte a dobre osušte. Cibuľové pierka nakrájame na kolieska. Odstráňte listy petržlenu z vetvičky a jemne nakrájajte. K cvikle pridáme kyslé uhorky, petržlenovú vňať, zelenú cibuľku a cibuľu s octom.
Krok 5
5. KROK
Zmiešajte ingrediencie šalátu. Pridajte trochu soli a korenia. Nalejte zvyšný slnečnicový olej a znova premiešajte. Preložíme do šalátovej misy a ihneď podávame.
MIMOchodom
Tento cviklový šalát je bohatý na vlákninu, ktorá ako špongia absorbuje toxíny a odpad a rýchlo ich odvádza z tela. Zároveň je obsah kalórií v miske minimálny, takže ju môžete ľahko jesť každý deň!
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Pri výbere uhoriek do šalátu uprednostňujte nakladané zo suda. Chcete, aby bolo vaše jedlo chutnejšie? Pridajte strúčik cesnaku, pretlačený lisom.