Džem z malín a červených ríbezlí
K receptu
Džem z malín a červených ríbezlí je skutočným všeliekom na zimné neduhy! Maliny majú protizápalové a antipyretické vlastnosti. A červené ríbezle vyživujú telo vitamínom C, ktorý je tak potrebný pre imunitu. Navyše kombinácia malín a červených ríbezlí je tiež lahodná! Vo všeobecnosti sa červené ríbezle hodia takmer ku všetkým bobuľovým plodom a ovociu. Zvýrazňuje chuť hlavnej zložky a dodáva džemu príjemnú kyslosť. Aby ríbezle úplne nezatienili chuť malín, musíte dodržať pomer 1: 2: 3. Teda 1 diel červených ríbezlí, 2 diely malín, 3 diely cukru.
Musíte tiež vziať do úvahy, že červené ríbezle obsahujú veľa pektínu, takže džem s nimi je zvyčajne hustý, ako želé. Urobiť takúto zdravú pochúťku je veľmi jednoduché – použite náš recept krok za krokom.
zložitosť: ľahko Kalórie: 332,25 kcal/porcia Porcie: 20 varenie: 1 hodina Pridať. čas: 2 hodiny Použité: 0,55 g/0,30 g/80,85PrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 20 PORCIÍCukor 1,5 kgMalina 1 kgČervené ríbezle 0,5 kg Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Opláchnite červené ríbezle. Odstráňte bobule z konárov, vyberte iba zrelé, celé a zdravé bobule. Maliny sa odporúča neumývať (môžete ich jemne opláchnuť v umývadle). Ale treba to aj pretriediť, odstrániť stopky a vybrať dobré bobule.
Džem z malín a červených ríbezlí, opláchnite bobule (gastronom.ru)
Krok 2
Maliny a červené ríbezle vložte do zaváraninovej misy alebo širokého hrnca. Pridajte kryštálový cukor a premiešajte. Aby ste predišli poškodeniu bobúľ, na začiatku premiešajte, jemne potraste panvicou (umývadlom).
Džem z malín a červených ríbezlí, posypeme cukrom (gastronom.ru)
Krok 3
Nechajte bobule asi 2 hodiny, aby pustili šťavu. Potom umiestnite nádobu na strednú teplotu. Aby sa cukor rozpustil a nepripálil, pravidelne džem miešajte drevenou lyžicou.
Džem z malín a červených ríbezlí, nádobu umiestnite na strednú teplotu (gastronom.ru)
Krok 4
Keď džem vrie, zbavte peny, znížte teplotu na minimum a nechajte 40 minút až 1 hodinu variť. Nezabudnite miešať, aby sa bobule varili rovnomerne, ale neprihoreli.
Džem z malín a červených ríbezlí, premiešajte (gastronom.ru)
Krok 5
Umiestnite džem do sterilizovaných sklenených pohárov a uzatvorte skrutkovacím uzáverom. Zabaľte poháre do uterákov a nechajte ich prirodzene vychladnúť. Tento džem sa môže skladovať pri izbovej teplote.
Džem z malín a červených ríbezlí, vložte džem do pohárov (gastronom.ru)
MIMOchodom
Dôležité je, aby bol malinový a červený ríbezľový džem rozvarený, ale nie prepečený. V opačnom prípade sa cukor zmení na karamel. Džem zmení farbu, chuť aj konzistenciu! Aby ste pochopili, či je pochúťka pripravená, musíte ju pustiť na tanierik. Ak sa kvapka nerozšíri, hotovo!
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Malinový a červený ríbezľový džem (ako každý iný) je najvhodnejšie uvariť v panve. Ako posledná možnosť v panvici so širokým priemerom (čím širšia, tým lepšie). V takejto nádobe je hmota rozložená v tenšej vrstve, čo znamená, že sa uvarí rýchlejšie a rovnomernejšie ako na vysokej a úzkej panvici.