Hniezda s mozzarellou a paradajkami

K receptu

Hniezda s mozzarellou a paradajkami sú ideálne na ľahký obed alebo ľahkú večeru. Tajomstvom tohto jedla je bohatá paradajková omáčka. Aby to bolo správne a chutné, použite zrelé paradajky vo vlastnej šťave, keď sú mimo sezóny. Pridajte cibuľu a cesnak, aby boli vaše cestoviny svetlé a voňavé, s roztopenou mozzarellou, ktorá ich doplní! Cestoviny vo forme hniezd sa nemusia najskôr variť, jednoducho sa zalejú omáčkou a upečú. Za pol hodinu budú cestoviny úplne uvarené. Týmto spôsobom sa vaša účasť na príprave pokrmu zníži na minimum – stačí vložiť panvicu do rúry!

zložitosť: ľahko Kalórie: 619,35 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 30 min Pridať. čas: 10 min Použité: 21,79 g/23,13 g/79,27Pečenietalianska kuchyňaVečeraVečeraHlavný chodVegetariánstvo: LaktoVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIECestovinová hniezda 400 gMini mozzarella 200 gParadajky 500 gCibuľa 1 kusCesnak 2 klinčekyRafinovaný rastlinný olej 3 polievkové lyžice.Sušené talianske bylinky 1 lyžičkaCukor 0,5 lyžičkySoľ ochutnaťMleté čierne korenie ochutnať Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Krok 1

Paradajky prekrojíme na polovice a nastrúhame na hrubom strúhadle. Odstráňte kožu. Ak používate konzervované paradajky, rozmixujte ich mixérom na homogénne pyré.

Krok 2

Krok 2

Cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno. Zahrejte rastlinný olej v hlbokej panvici na strednom ohni a dusíme cibuľu, kým nebude priehľadná, 5 minút. Pridajte cesnak, nalejte paradajkový pretlak.

Krok 3

Krok 3

Omáčku osolíme, ochutíme sušenými bylinkami, cukrom a čiernym korením. Varte 10 minút za častého miešania vareškou. Omáčka by mala trochu zhustnúť.

Krok 4

Krok 4

Predhrejte rúru na 180 °C. Do žiaruvzdornej misky s rozmermi 25×25 cm voľne poukladajte hniezda. Zalejeme 200 ml horúcej vody a pridáme omáčku z panvice.

Krok 5

Krok 5

Pekáč zakryte fóliou a položte na rošt na strednom rošte rúry. Cestoviny pečieme 20 minút. Počas tejto doby by tagliatelle mali zmäknúť.

Krok 6

Krok 6

Vyberte guľôčky mozzarelly z nálevu a osušte papierovými utierkami. Vyberte panvicu z rúry a odstráňte fóliu. Umiestnite mozzarellové guľky do hniezd a vráťte panvicu do rúry.

Krok 7

Krok 7

Cestoviny pečieme ďalších 10 minút. Mozzarella by sa mala roztopiť. Hniezda poukladáme na taniere, panvicu polejeme omáčkou a ihneď podávame. V prípade potreby ozdobte každú porciu bylinkami.

UŽITOČNÉ RADY

Ak nenájdete mini mozzarellu, vezmite syr vo forme veľkých guľôčok a nakrájajte ho na kolieska s hrúbkou 5 mm. Na urýchlenie varenia môžete použiť aj hotovú paradajkovú omáčku s bylinkami, kúpenú v obchode alebo domácu.

MIMOchodom

Ak chcete, môžete hniezda naplniť vyprážaným mletým mäsom alebo kuracím mäsom a tiež pridať do zeleninovej omáčky na tenké plátky nakrájané šampiňóny, cuketu alebo cuketu.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik