Keď sa vám dvíha žalúdok: Tu je to, čo musíte jesť, aby ste zabudli na gastritídu – odporúčanie lekára Bereznikova
Lekár vysvetlil, ako si pomôcť
Pri gastritíde by si pacienti mali dávať väčší pozor na to, čo majú na tanieri. A oprieť sa o tie potraviny, ktoré môžu zmierniť záchvat a znížiť kyslosť žalúdka. Odborník na výživu Alexej Bereznikov uvedené, o aký druh jedla išlo.
Ak je váš žalúdok podráždený, potom musíte piť mlieko, nekyslé mliečne výrobky a jesť tučný tvaroh. Pri absencii kontraindikácií, ako je ateroskleróza a vysoký cholesterol, je vhodný krém. Želé a ovsené vločky s mliekom priaznivo pôsobia na sliznicu.
„Strava musí obsahovať hydinu (kuracie, morčacie) a hovädzie mäso: hlavne varené a dusené,“ zdôraznil lekár RIA Novosti.
Bereznikov tiež dodal, že chudé ryby, varené bez obaľovania a oleja, pomôžu prekonať gastritídu. Zároveň by sa jedlo malo rozdeliť na malé porcie, jesť 4-5 krát.
Ale aké jedlo je lepšie vyhnúť sa v čase krízy pre žalúdok: bohaté bujóny, všetky druhy papriky, adjika. Tieto potraviny zvyšujú produkciu žalúdočnej šťavy.
Referencia: Gastritída je bežné ochorenie, ktoré postihuje približne 60 % svetovej populácie vrátane detí.
Predtým sme vám povedali, aké nebezpečné choroby môže naznačovať nadmerné potenie.