K receptu
Pripravovali ste si niekedy na zimu paradajky a slivky z konzervy? Ak nie, tak vrelo odporúčame, pretože takéto občerstvenie si určite zaslúži pozornosť gurmánov. Fanúšikovia zeleninových „zákrutov“ ocenia ako jednoduchosť prípravy týchto paradajok, tak aj ich nezvyčajnú chuť s ľahkými ovocnými tónmi. Recept, ktorý nájdete nižšie, popisuje celý proces veľmi podrobne, takže sa zdá byť jednoducho nemožné urobiť chybu. Paradajky a slivky z konzervy a tešte sa na chvíľu, keď ochutnáte predjedlo.
zložitosť: priemer Kalórie: 128,18 kcal/porcia Porcie: 8 varenie: 50 min Pridať. čas: 35 h Použité: 2,40 g/0,66 g/29,26KonzervovanieVečeraObčerstveniePrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoKeď prídu hostiaINGREDIENCIE NA 8 PORCIÍSlivka 1 kgParadajka (paradajka) 1 kgĽubovník 2 pobočkyBobkový list 1 kusSladký hrášok 4 ks.Karafiát 2 ks.Červená feferónka ochutnaťGranulovaný cukor 4 polievkové lyžice.Soľ 1 polievková lyžica. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Pripravte si poháre a viečka na paradajky. Umyte ich jedlou sódou alebo odmasťovačom a potom ich sterilizujte akýmkoľvek vhodným spôsobom. Nechajte vyschnúť.
Konzervované paradajky so slivkami na zimu ()
Krok 2
Slivky a paradajky umyte a osušte papierovými utierkami. Plody napichajte špáradlami, aby ste zabránili prasknutiu šupky vplyvom vysokej teploty vody.
Konzervované paradajky so slivkami na zimu ()
Krok 3
Umiestnite slivky a paradajky do pripravených sterilizovaných pohárov (skôr tesne). Pridajte vetvičky ľubovníka, bobkový list, oba druhy papriky a púčiky klinčekov.
Konzervované paradajky so slivkami na zimu ()
Krok 4
V kanvici (asi 1,5 litra) priveďte vodu do varu. Nalejte ju na paradajky v pohároch. Zakryte sterilizovanými viečkami a nechajte 15 minút pri izbovej teplote.
Konzervované paradajky so slivkami na zimu ()
Krok 5
Vypustite vodu z pohárov do panvice cez špeciálne viečka s otvormi. Pridajte soľ a cukor, potom priveďte do varu na vysokej teplote a miešajte. Varte 2 minúty.
Konzervované paradajky so slivkami na zimu ()
Krok 6
Výslednú soľanku nalejte do pohárov s paradajkami a zrolujte. Prevráťte sa na zložený uterák a zabaľte do hrubej prikrývky alebo prikrývky. Necháme úplne vychladnúť.
Konzervované paradajky so slivkami na zimu ()
UŽITOČNÉ RADY
Ak vás prekvapilo, že sa k paradajkám odporúča pridávať ľubovník, vedzte, že táto rastlina „funguje“ perfektne pri akejkoľvek úprave. Má pikantnú, korenistú, mierne horkastú chuť s ľahkými citrónovými tónmi, ktorá sa veľmi zaujímavo prejavuje v kyslých uhorkách a marinádach.
MIMOchodom
Na túto prípravu s paradajkami je lepšie brať slivky, ktoré nie sú prezreté, ale skôr mierne nedozreté: lepšie si zachovajú tvar a dodajú predjedlu výraznejšiu kyslosť.