Ľahko solené uhorky s jablkami

Ľahko solené uhorky s jablkami

Ľahko solené uhorky s jablkami K receptu

Jemne solené uhorky s jablkami sú skvelým občerstvením s osviežujúcou chuťou. Každý vie, aké voňavé sa stanú jemne nasolené uhorky, keď sa do slaného nálevu okrem byliniek pridajú aj listy čerešní a čiernych ríbezlí. Jablká dodávajú chuti zvláštny kyslo-sladký akcent. Pre náš recept sú vhodné iba zrelé jablká, najlepšie sladké a kyslé odrody. Nielenže sa podelia o svoju šťavu s uhorkami, ale budú tiež nasýtené samotnými korením. Jablká budú chutiť ešte lepšie, ak ich necháte v náleve odležať dlhšie.

zložitosť: ľahko Kalórie: 29,93 kcal/porcia Porcie: 10 varenie: 20 min Pridať. čas: 12 h Použité: 1,13 g/0,26 g/6,31VečeraVečeraObčerstvenieVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoPárty, bufetINGREDIENCIE NA 10 PORCIÍuhorky 800 gjablká 2 ks.zrnká čierneho korenia 10 ks.petržlen 30 gkôpor 30 gčerešňové listy 3 ks.listy ríbezlí 8 ks.cesnak 4 klinčekysoľ 1 polievková lyžica.pitná voda 1 l Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Pripravte si potrebné ingrediencie. Umyte uhorky a jablká, opláchnite petržlenovú vňať a kôpor, čerešňové a ríbezľové listy. Ošúpte strúčiky cesnaku.

Ľahko solené uhorky s jablkami
Ľahko solené uhorky s jablkami (gastronom.ru)

Krok 2

Odrežte konce z oboch strán uhoriek. Jablká nakrájame na štvrtiny, zbavíme stopiek. Nie je potrebné vyrezávať jadro so semenami: semená dodajú chuti pikantnosť.

Ľahko solené uhorky s jablkami
Ľahko solené uhorky s jablkami (gastronom.ru)

Krok 3

Strúčiky cesnaku nakrájame na plátky. Umiestnite niektoré listy a bylinky do misky, 2-litrovej nádoby alebo panvice. Na toto „lôžko“ položte uhorky zmiešané s plátkami jabĺk, cesnakom a zvyšnými bylinkami.

Ľahko solené uhorky s jablkami
Ľahko solené uhorky s jablkami (gastronom.ru)

Krok 4

Rozdrvte zrnká čierneho korenia. V samostatnom hrnci prevarte liter vody so soľou a korením. Uhorky a jablká zalejte horúcou soľankou, nádobu uzavrite vekom a nechajte 12–24 hodín pri izbovej teplote.

Ľahko solené uhorky s jablkami
Ľahko solené uhorky s jablkami (gastronom.ru)

Krok 5

Tieto jemne solené uhorky s jablkami je najlepšie konzumovať vychladené. Preto na druhý deň po nasolení nádobu ihneď vložte do chladničky. Uhorky podávajte spolu s jablkami nakrájanými na mesiačiky.

Ľahko solené uhorky s jablkami
Ľahko solené uhorky s jablkami (gastronom.ru)

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

Namiesto listov ríbezlí si môžete vziať niekoľko vetvičiek estragónu na prípravu jemne nasolených uhoriek s jablkami. Do nálevu môžete pridať aj tradičný chrenový list.

MIMOchodom

Pomocou toho istého receptu si môžete pripraviť nakladané uhorky s jablkami na zimu pridaním lyžice cukru a octu do soľanky. Uhorky a jablká v pohári zalejte horúcou soľankou a zrolujte ako obvykle.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik