Ľahko solené uhorky s jablkami
K receptu
Jemne solené uhorky s jablkami sú skvelým občerstvením s osviežujúcou chuťou. Každý vie, aké voňavé sa stanú jemne nasolené uhorky, keď sa do slaného nálevu okrem byliniek pridajú aj listy čerešní a čiernych ríbezlí. Jablká dodávajú chuti zvláštny kyslo-sladký akcent. Pre náš recept sú vhodné iba zrelé jablká, najlepšie sladké a kyslé odrody. Nielenže sa podelia o svoju šťavu s uhorkami, ale budú tiež nasýtené samotnými korením. Jablká budú chutiť ešte lepšie, ak ich necháte v náleve odležať dlhšie.
zložitosť: ľahko Kalórie: 29,93 kcal/porcia Porcie: 10 varenie: 20 min Pridať. čas: 12 h Použité: 1,13 g/0,26 g/6,31VečeraVečeraObčerstvenieVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoPárty, bufetINGREDIENCIE NA 10 PORCIÍuhorky 800 gjablká 2 ks.zrnká čierneho korenia 10 ks.petržlen 30 gkôpor 30 gčerešňové listy 3 ks.listy ríbezlí 8 ks.cesnak 4 klinčekysoľ 1 polievková lyžica.pitná voda 1 l Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Pripravte si potrebné ingrediencie. Umyte uhorky a jablká, opláchnite petržlenovú vňať a kôpor, čerešňové a ríbezľové listy. Ošúpte strúčiky cesnaku.
Ľahko solené uhorky s jablkami (gastronom.ru)
Krok 2
Odrežte konce z oboch strán uhoriek. Jablká nakrájame na štvrtiny, zbavíme stopiek. Nie je potrebné vyrezávať jadro so semenami: semená dodajú chuti pikantnosť.
Ľahko solené uhorky s jablkami (gastronom.ru)
Krok 3
Strúčiky cesnaku nakrájame na plátky. Umiestnite niektoré listy a bylinky do misky, 2-litrovej nádoby alebo panvice. Na toto „lôžko“ položte uhorky zmiešané s plátkami jabĺk, cesnakom a zvyšnými bylinkami.
Ľahko solené uhorky s jablkami (gastronom.ru)
Krok 4
Rozdrvte zrnká čierneho korenia. V samostatnom hrnci prevarte liter vody so soľou a korením. Uhorky a jablká zalejte horúcou soľankou, nádobu uzavrite vekom a nechajte 12–24 hodín pri izbovej teplote.
Ľahko solené uhorky s jablkami (gastronom.ru)
Krok 5
Tieto jemne solené uhorky s jablkami je najlepšie konzumovať vychladené. Preto na druhý deň po nasolení nádobu ihneď vložte do chladničky. Uhorky podávajte spolu s jablkami nakrájanými na mesiačiky.
Ľahko solené uhorky s jablkami (gastronom.ru)
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Namiesto listov ríbezlí si môžete vziať niekoľko vetvičiek estragónu na prípravu jemne nasolených uhoriek s jablkami. Do nálevu môžete pridať aj tradičný chrenový list.
MIMOchodom
Pomocou toho istého receptu si môžete pripraviť nakladané uhorky s jablkami na zimu pridaním lyžice cukru a octu do soľanky. Uhorky a jablká v pohári zalejte horúcou soľankou a zrolujte ako obvykle.