Marhuľový kompót v pomalom hrnci

Marhuľový kompót v pomalom hrnci

Marhuľový kompót v pomalom hrnci K receptu

Marhuľový kompót v pomalom hrnci sa pripravuje veľmi jednoducho. Alebo skôr odporúčame v ňom uvariť sirup, pretože je to pre gazdinku veľmi výhodné. Koniec koncov, ak ho varíte na sporáku, budete musieť stáť a kontrolovať proces, aby sa cukor rozpustil a potom, aby vriaca tekutina „neutiekla“ z panvice. V pomalom hrnci sa sirup varí sám, takže už zostáva len preliať marhule v pohároch a potom postupovať podľa nášho podrobného návodu. Mimochodom, samotné plody nie sú podrobené samostatnému tepelnému spracovaniu, čo znamená, že si zachovávajú vitamíny a minerály na maximum. A to je práve prípad, keď je marhuľový kompót nielen chutný, ale aj zdravý.

zložitosť: ľahko Porcie: 2 varenie: 30 min Pridať. čas: 2 hodinyVareniePrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoDetské menuINGREDIENCIE NA 2 PORCIEmarhule – 700–750 g pitná voda – 1 l cukru – 300 g Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Pripravte si pomalý hrniec a potrebné ingrediencie na varenie kompótu a tiež zaváracie poháre. Tie by sa mali dôkladne umyť, sterilizovať akýmkoľvek vhodným spôsobom a vysušiť ich prevrátením na papierové utierky.

Marhuľový kompót v pomalom hrnci
Marhuľový kompót v pomalom hrnci (gastronom.ru)

Krok 2

Marhule umyte a jemne osušte papierovými utierkami. Ovocie napichajte špáradlami, aby vám šupka pri varení nepraskla. Pripravené marhule pevne vložte do pohárov.

Marhuľový kompót v pomalom hrnci
Marhuľový kompót v pomalom hrnci (gastronom.ru)

Krok 3

Zapnite režim „Multi-cook“, nastavte teplotu na 160°C. Do misky nalejte vodu a priveďte do varu. Pridajte cukor. Pomalý hrniec priveďte späť do varu.

Marhuľový kompót v pomalom hrnci
Marhuľový kompót v pomalom hrnci (gastronom.ru)

Krok 4

Vzniknutým sirupom zalejeme marhule v pohároch. Zakryte ich viečkami a nechajte 1 hodinu. Sirup musí vychladnúť. Nalejte ju do misky multivarkára a znova priveďte do varu v rovnakom režime.

Marhuľový kompót v pomalom hrnci
Marhuľový kompót v pomalom hrnci (gastronom.ru)

Krok 5

Marhule znova naplňte do pohárov a nechajte vychladnúť. Potom sirup opäť priveďte do varu v pomalom hrnci. Nalejte marhule do pohárov a zrolujte viečka. Prevráťte na dvojité utierky a nechajte vychladnúť.

Marhuľový kompót v pomalom hrnci
Marhuľový kompót v pomalom hrnci (gastronom.ru)

UŽITOČNÉ RADY

Je pohodlné a jednoduché sterilizovať poháre na marhuľový kompót v mikrovlnnej rúre. Do jedného z nich nalejte aspoň 3 cm vody a vložte ho do zariadenia. Sterilizujte 3 minúty pri 700–800 W.

MIMOchodom

Podľa nášho receptu na marhuľový kompót v pomalom hrnci si podobné nápoje pripravíte z čerešní, čerešňových sliviek, sliviek, malých nektáriniek a broskýň. Dopadne to skvele, vyskúšajte!

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik