Marhuľový kompót v pomalom hrnci
K receptu
Marhuľový kompót v pomalom hrnci sa pripravuje veľmi jednoducho. Alebo skôr odporúčame v ňom uvariť sirup, pretože je to pre gazdinku veľmi výhodné. Koniec koncov, ak ho varíte na sporáku, budete musieť stáť a kontrolovať proces, aby sa cukor rozpustil a potom, aby vriaca tekutina „neutiekla“ z panvice. V pomalom hrnci sa sirup varí sám, takže už zostáva len preliať marhule v pohároch a potom postupovať podľa nášho podrobného návodu. Mimochodom, samotné plody nie sú podrobené samostatnému tepelnému spracovaniu, čo znamená, že si zachovávajú vitamíny a minerály na maximum. A to je práve prípad, keď je marhuľový kompót nielen chutný, ale aj zdravý.
zložitosť: ľahko Porcie: 2 varenie: 30 min Pridať. čas: 2 hodinyVareniePrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoDetské menuINGREDIENCIE NA 2 PORCIEmarhule – 700–750 g pitná voda – 1 l cukru – 300 g Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Pripravte si pomalý hrniec a potrebné ingrediencie na varenie kompótu a tiež zaváracie poháre. Tie by sa mali dôkladne umyť, sterilizovať akýmkoľvek vhodným spôsobom a vysušiť ich prevrátením na papierové utierky.
Marhuľový kompót v pomalom hrnci (gastronom.ru)
Krok 2
Marhule umyte a jemne osušte papierovými utierkami. Ovocie napichajte špáradlami, aby vám šupka pri varení nepraskla. Pripravené marhule pevne vložte do pohárov.
Marhuľový kompót v pomalom hrnci (gastronom.ru)
Krok 3
Zapnite režim „Multi-cook“, nastavte teplotu na 160°C. Do misky nalejte vodu a priveďte do varu. Pridajte cukor. Pomalý hrniec priveďte späť do varu.
Marhuľový kompót v pomalom hrnci (gastronom.ru)
Krok 4
Vzniknutým sirupom zalejeme marhule v pohároch. Zakryte ich viečkami a nechajte 1 hodinu. Sirup musí vychladnúť. Nalejte ju do misky multivarkára a znova priveďte do varu v rovnakom režime.
Marhuľový kompót v pomalom hrnci (gastronom.ru)
Krok 5
Marhule znova naplňte do pohárov a nechajte vychladnúť. Potom sirup opäť priveďte do varu v pomalom hrnci. Nalejte marhule do pohárov a zrolujte viečka. Prevráťte na dvojité utierky a nechajte vychladnúť.
Marhuľový kompót v pomalom hrnci (gastronom.ru)
UŽITOČNÉ RADY
Je pohodlné a jednoduché sterilizovať poháre na marhuľový kompót v mikrovlnnej rúre. Do jedného z nich nalejte aspoň 3 cm vody a vložte ho do zariadenia. Sterilizujte 3 minúty pri 700–800 W.
MIMOchodom
Podľa nášho receptu na marhuľový kompót v pomalom hrnci si podobné nápoje pripravíte z čerešní, čerešňových sliviek, sliviek, malých nektáriniek a broskýň. Dopadne to skvele, vyskúšajte!