K receptu
Nakladané uhorky s horčičnými semienkami sú pomerne vzácne, a tak sme sa rozhodli, že recept na takúto úpravu sa môže zdať mnohým zaujímavý. Navyše sú chrumkavé a veľmi chutné, s ľahkými korenistými tónmi. Aký druh horčice sa používa na nakladanie uhoriek? Samozrejme, nie v konzerve: najlepšie sú jej semená alebo v extrémnych prípadoch prášok. Aj keď v druhom prípade sa marináda ukáže ako zakalená, čo zhorší vzhľad obrobku. Takže berieme malé uhorky, aromatické koreniny vrátane horčičných semien a prísne dodržiavame všetky pokyny receptúry. Výsledok poteší vás aj vašich blízkych!
zložitosť: priemer Kalórie: 138,72 kcal/porcia Porcie: 2 varenie: 50 min Pridať. čas: 4 hodiny Použité: 4,90 g/0,60 g/27,87KonzervovaniePrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 2 PORCIEmalé uhorky 1 kgcesnak 2 klinčekykoreň chrenu 40 glisty ríbezlí 4 ks.malý chrenový list 1 kuskurie oká korenia 4 ks.bobkový list 2 ks.púčiky klinčeka 2 ks.horčičné semienka 2 polievkové lyžice.semená kôpru 2 lyžičkystolový ocot (9%) 2 polievkové lyžice.pitná voda 1 lcukor 2 polievkové lyžice.soľ 2 polievkové lyžice. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Pripravte uhorky na morenie. Umyte ich a potom ich vložte do panvice. Naplňte studenou vodou a nechajte 4 hodiny. Potom uhorky vyberte a odrežte konce na oboch stranách každého ovocia.
Krok 2
Pripravte si poháre a viečka na rolovanie uhoriek. Umyte ich prostriedkom na umývanie riadu a potom ich sterilizujte akýmkoľvek vhodným spôsobom. Nechajte vyschnúť.
Krok 3
Ošúpeme strúčiky cesnaku a nakrájame na veľké plátky. Koreň chrenu ošúpeme, umyjeme a nakrájame na malé plátky. Umyte listy ríbezlí a chrenu. Roztrhnite list chrenu na polovicu.
Krok 4
Do pohárov rozmiestnite cesnak, koreň chrenu a polovicu listu, listy ríbezlí, ako aj nové korenie, bobkový list, klinčeky, horčičné a kôprové semienka. Uhorky pevne uložíme do pripravených pohárov.
Krok 5
V hrnci priveďte do varu pitnú vodu. Okamžite ňou prelejte okorenené uhorky v pohároch. Zakryte sterilizovanými viečkami a nechajte 15 minút.
Krok 6
Vypustite vodu z pohárov do panvice pomocou špeciálneho veka s otvormi. Priveďte do varu. Uhorky v pohároch opäť naplňte vodou a nechajte 15 minút odstáť.
Krok 7
Vypustite vodu do hrnca, pridajte soľ a cukor. Priveďte do varu. Zalejeme octom a varíme 1 minútu. Vzniknutou marinádou polejeme uhorky v pohároch a ihneď zvinieme.
Krok 8
Poháre s uhorkami prevráťte na suchú zloženú utierku. Necháme úplne vychladnúť. Skladujte na chladnom, suchom a tmavom mieste. Nakladané uhorky budú hotové asi za 3 týždne.
MIMOchodom
Nakladané uhorky s horčicou môžu byť použité v čistej forme ako vynikajúce občerstvenie alebo pridané do šalátu: plody sú veľmi husté, silné a ideálne na krájanie.
UŽITOČNÉ RADY
Korenie a bylinky na nakladanie uhoriek môžete meniť v závislosti od vlastných chuťových preferencií. Ak chcete, odstráňte z prísad klinčeky, alebo ak chcete, odstráňte bobkový list! Dôrazne však odporúčame ponechať koreň chrenu: prispieva k lepšej konzervácii akýchkoľvek prípravkov.