K receptu
Nakladané uhorky s horčicou na zimu sú pikantné a neuveriteľne chutné! Vďaka horčici v marináde ostanú uhorky chrumkavé, pre čo ich ocenia najmä všetci milovníci zaváranej zeleniny. Aby bola marináda ešte aromatickejšia, najskôr v mažiari rozdrvte bobkový list, ktorý sa chystáte vložiť do dózy.
zložitosť: ľahko Kalórie: 325,02 kcal/porcia Porcie: 2 varenie: 20 min Pridať. čas: 15 min Použité: 5,93 g/0,71 g/74,19KonzervovaniePrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 2 PORCIEuhorky 1 kgCibuľa 150 gDill 50 gHorčičný prášok 1,5 šálkyGranulovaný cukor 5 polievkových lyžíc.Soľ 2 polievkové lyžice.Mleté čierne korenie 1 lyžičkaBobkový list 1 kusOctová esencia 70% 1 lyžičkaVoda 3 l Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Na nakladané uhorky s horčicou na zimu pripravte dve sterilizované litrové poháre. Uhorky dôkladne umyte a osušte. Zastrihnite konce na oboch stranách.
Nakladané uhorky s horčicou na zimu ()
Krok 2
Ošúpeme a nakrájame cibuľu, nasekáme kôpor. Bobkový list rozdrvíme v mažiari. Do veľkého hrnca nalejte vodu, pridajte cibuľu, kôpor, cukor a horčicu, korenie a bobkový list. Za stáleho miešania privedieme do varu.
Nakladané uhorky s horčicou na zimu ()
Krok 3
Pridajte uhorky do marinády a opatrne ich otočte a priveďte do varu na strednom ohni. Nalejte ocot do panvice, premiešajte a odstráňte z tepla.
Nakladané uhorky s horčicou na zimu ()
Krok 4
Za horúca rýchlo vložte uhorky do pohárov spolu s marinádou. Poháre prikryte viečkami. Poháre otočte hore dnom a nechajte úplne vychladnúť.
Nakladané uhorky s horčicou na zimu ()
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Aby sa uhorky lepšie skladovali a neplesniveli, skúsené ženy v domácnosti odporúčajú pred uzavretím nádoby pridať na vrch „zátku“ horčičného prášku. To sa dá urobiť s akýmkoľvek druhom konzervovaných uhoriek.
MIMOchodom
Nakladané uhorky s horčicou na zimu sú jednou z najstarších odrôd prípravy uhoriek v ruskej kuchyni. Písomné zmienky o tomto jedle pochádzajú už z 12. storočia.