K receptu
Nakladané uhorky s horčicovými fazuľkami sa pripravujú bez použitia vody. Všetka tekutina je marináda z oleja a octu s korením, zmiešaná s prírodnou šťavou z uhoriek. Je v tom však určitá prefíkanosť. Uhorky pred nakladaním namočíme do vody a nasýtia sa vlhkosťou, ktorá sa následne prenesie do marinády. Aj keď sú vaše uhorky silné a šťavnaté, čerstvé zo záhrady, namáčanie na hodinu im stále neublíži. Je lepšie brať uhorky na morenie horčicou a rastlinným olejom, ktoré nie sú veľké a úhľadne tvarované. Bude to chrumkavé, energické a veľmi chutné.
zložitosť: priemer Kalórie: 420,83 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 1 hodina Pridať. čas: 6 hodín Použité: 4,88 g/26,01 g/40,43KonzervovaniePrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIEuhorky 2 kgRastlinný olej 120 mlstolový ocot 9% 100 mlCukor 100 gSoľ 50 gSuché horčičné fazule 0,5 lyžiceMleté čierne korenie 1 lyžička Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Uhorky opláchnite, odstráňte všetky zvyšné kvety a stonky. Uhorky vložte do smaltovanej misky alebo panvice a naplňte čerstvou studenou vodou. Nechajte pôsobiť jeden a pol až dve hodiny.
Nakladané uhorky s horčicovými fazuľkami ()
Krok 2
Vypustite vodu. Vezmite ďalšiu podobnú nádobu na umiestnenie spracovaných uhoriek a marinovanie. Odrežte konce z oboch strán uhoriek. Plody, ak sú malé, nakrájajte na polovice alebo na štvrtiny.
Nakladané uhorky s horčicovými fazuľkami ()
Krok 3
Pripravte si marinádu. Horčičné semienka zľahka rozdrvíme v mažiari. Zmiešajte ich v šálke s octom, rastlinným olejom a inými koreninami (korenie, soľ a cukor), dobre premiešajte.
Nakladané uhorky s horčicovými fazuľkami ()
Krok 4
Nakrájané uhorky v miske zalejeme pripravenou marinádou a rukami dôkladne premiešame. Uhorky necháme 4-6 hodín marinovať, občas ich premiešame, aby sa marináda a uhorková šťava rovnomerne rozdelili.
Nakladané uhorky s horčicovými fazuľkami ()
Krok 5
Pripravte si zaváracie poháre, najlepšie pollitrové, dôkladne umyte zaváracie poháre a viečka. Nie je potrebné sterilizovať. Naplňte poháre uhorkami, naukladajte ich čo najtesnejšie. Nalejte výslednú marinádu.
Nakladané uhorky s horčicovými fazuľkami ()
Krok 6
Poháre umiestnite na panvicu so širokým dnom vystlanú kuchynskou utierkou. Poháre prikryte viečkami. Nalejte horúcu vodu do panvice tak, aby siahala po ramená pohárov, priveďte vodu do varu a sterilizujte poháre s uhorkami 10-15 minút na strednom ohni.
Nakladané uhorky s horčicovými fazuľkami ()
Krok 7
Poháre zrolujte. Otočte ich hore dnom a nechajte úplne vychladnúť. Poháre s uhorkami nakladanými horčicou a olejom je možné skladovať celú zimu v chladnej miestnosti.
Nakladané uhorky s horčicovými fazuľkami ()
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Stolový ocot v recepte na nakladané uhorky s horčicou je možné nahradiť jablčným octom, ale ak je to 6 percent, budete potrebovať asi 150 ml. Môžete tiež zriediť 1 polievkovú lyžicu v 100 ml vody. l. octová esencia. Získate 9% roztok.
MIMOchodom
Ak nemáte suché horčičné zrná, ale máte horčičný prášok, môžete ho použiť. Majte na pamäti, že marináda s práškom bude zakalená, ale to neovplyvní chuť nakladaných uhoriek. Hlavná vec je, že prášok nie je zatuchnutý.