K receptu
Pripravte si na zimu neuveriteľne chutné, zdravé a veľmi krásne nakladané uhorky s repou. Toto predjedlo je takmer univerzálne: môžete spestriť sviatočný stôl, rozjasniť šalát, pridať sofistikovanosť boršču – to všetko sa dá urobiť pomocou jednej vzácnej nádoby! Prípravok sa získava s výraznou korenistou chuťou a pikantným korením. A vďaka cvikle samotná nádoba vyzerá tak krásne, že by mohla dobre poslúžiť aj ako dekorácia do kuchyne. Pravda, nie na dlho – čoskoro ho budete chcieť otvoriť a zjesť!
zložitosť: ľahko Kalórie: 385,96 kcal/porcia Porcie: 1 varenie: 10 min Pridať. čas: 10 min Použité: 19,53 g / 3,37 g / 70,91KonzervovanieMorenieVečeraObčerstveniePrázdneObčerstvenieVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 1 PORCIUUhorka 2 kgCibuľa 1 kusRepa 20 gCesnak 2 klinčekyChren (koreň) 10 gDill 10 gZrnká čierneho korenia 5 ks.horčica (semená) 1 lyžičkaNa marinádu:Voda 1,5 lGranulovaný cukor 150 gSoľ 2 polievkové lyžice.Červená feferónka 0,5 lyžičkyOctová esencia 70% 2 lyžičky Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Na zimu pripravte sterilizované trojlitrové poháre na nakladané uhorky a repu. Uhorky dôkladne umyte, opláchnite vriacou vodou a potom studenou vodou.
Nakladané uhorky s repou na zimu ()
Krok 2
Cibuľu, cesnak a koreň chrenu ošúpeme. Cibuľu nakrájame na kolieska. Na dno nádoby položte dáždnik z kôpru, cesnaku, cibule, plátkov repy, chrenu, horčice a čierneho korenia. Nádobu pevne naplňte uhorkami.
Nakladané uhorky s repou na zimu ()
Krok 3
Pripravte si marinádu. Vodu, soľ, cukor, červenú papriku zmiešame, privedieme do varu a nalejeme na uhorky. Marinádu scedíme, opäť privedieme do varu a opäť nalejeme na uhorky.
Nakladané uhorky s repou na zimu ()
Krok 4
Do nádoby pridajte octovú esenciu a ihneď uzavrite sterilizovaným vekom. Nádobu otočte hore dnom, zabaľte a nechajte úplne vychladnúť.
Nakladané uhorky s repou na zimu ()
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Aby ste uhorky zabalili do pohára čo najtesnejšie, použite na zber drobné ovocie. Dajú sa celkom ľahko umiestniť do nádoby tesne a rovnomerne, bez dutín. Ak chcete, môžete dokonca použiť uhorky.
MIMOchodom
Ak je to žiaduce, nakladané uhorky s repou na zimu môžu byť vyrobené nielen celé, ale aj rezané. A aby obrobok vyzeral ešte krajšie, použite radšej tvarovaný nôž ako obyčajný.