K receptu
Čo uvariť na raňajky? Zvyčajne každý hlasuje za omeletu s klobásou a paradajkami. Už len vôňa praženice a klobásy vám zdvihne náladu a benefity takýchto proteínových raňajok sú nepopierateľné. Dodá vám silu na celý deň. Je veľmi jednoduché pripraviť lahodnú omeletu na panvici, hlavné je, že sa nepripáli a stane sa nadýchanou. Môžete si vziať akúkoľvek klobásu – údenú alebo varenú. Postupnosť vašich akcií však závisí od jej výberu, napríklad varená klobása sa musí najskôr vyprážať a potom naliať vaječnou zmesou a údenú klobásu je najlepšie umiestniť na omeletu, keď je napoly zhustnutá. Paradajky sa zvyčajne vyprážajú spolu s varenou klobásou a potom sa zalejú vajíčkami. Ale môžete ho dať aj na omeletu. Či ich ošúpať alebo nie, je vecou vkusu.
zložitosť: ľahko Kalórie: 375,75 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 10 min Pridať. čas: 10 min Použité: 19,79 g/29,77 g/6,31PraženieRaňajkyHlavný chodINGREDIENCIE NA 4 PORCIEKuracie vajce 8 ks.Mlieko 16 polievkových lyžícVarená mliečna klobása 200 gParadajka (paradajka) 2 ks.Maslo 1 polievková lyžica.Soľ Mleté čierne korenie Cilantro Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Na prípravu omelety s klobásou a paradajkami na panvici pripravte všetky ingrediencie uvedené v recepte: kuracie vajcia, mlieko, paradajky, varená klobása, maslo, korenie a bylinky.
Omeleta s klobásou a paradajkami ()
Krok 2
Uvarenú klobásu nakrájame na malé kocky. Paradajky nakrájajte na polovice, odstráňte semená a tiež nakrájajte na stredné kocky. Koriandr alebo petržlenovú vňať nasekáme nadrobno.
Omeleta s klobásou a paradajkami ()
Krok 3
Opatrne rozbite vajcia do misky, dávajte pozor, aby ste nezískali kúsky škrupiny. Vajcia vymiešame metličkou. Pridáme mlieko, soľ, korenie, vyšľaháme do hladka a peny.
Omeleta s klobásou a paradajkami ()
Krok 4
Na panvici s hrubým dnom rozohrejeme maslo. Nakrájanú klobásu a paradajky vložte do panvice a zľahka opečte za občasného miešania na prudkom ohni. Vyhnite sa spáleniu.
Omeleta s klobásou a paradajkami ()
Krok 5
Nalejte zmes vaječného mlieka do panvice s opečenou klobásou a paradajkami. Nechajte ju „chytiť“. Potom znížte oheň na minimum a omeletu prikryte paradajkami a klobásou. Varte 3-5 minút. Hotovú omeletu posypeme nasekanými bylinkami.
Omeleta s klobásou a paradajkami ()
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Ak nemáte po ruke mlieko na omeletu, pridajte do vaječnej hmoty v rovnakom pomere studenú vodu a vyšľahajte. Paradajky nemusíte smažiť spolu s klobásou, ale položte ich na polovicu hotovej omelety a na 2 minúty prikryte pokrievkou.
MIMOchodom
Omeleta s klobásou a paradajkami na panvici bude ešte chutnejšia, ak ju na konci varenia posypete nielen nasekanými bylinkami, ale aj strúhaným tvrdým syrom.