K receptu
Je veľmi jednoduché pripraviť barbecue omáčku z paradajok vo vlastnej šťave a sladkej papriky. Dokonale sa hodí ku každému grilovanému mäsu, či už ide o morčacie, kuracie, bravčové alebo jahňacie špízy. Použitie konzervovaných paradajok výrazne skráti čas varenia. Okrem pečenej papriky a byliniek môžete do omáčky pridať cesnak, pečenú cibuľu a inú zeleninu. Všetky ingrediencie na omáčku musia byť pulzované v mixéri, ale ak nemáte po ruke mixér, môžete zeleninu a bylinky nasekať nožom.
zložitosť: ľahko Kalórie: 88,40 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 40 min Použité: 2,36 g / 4,88 g / 8,47Omáčka, dresingINGREDIENCIE NA 4 PORCIE500 g paradajok vo vlastnej šťave 2 červené papriky 4 vetvičky koriandra 4 vetvičky petržlenu 1 polievková lyžica. l. rastlinný olej 1 polievková lyžica. l. citrónová šťava 1⁄2 lyžičky. cukorsoľ čerstvo mleté čierne korenie Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Predhrejte rúru na 200°C. Plech vystelieme papierom na pečenie. Papriku pozdĺžne rozrežte, odstráňte semená a blany. Polovice potrieme rastlinným olejom a položíme reznou stranou nadol na plech. Papriky opekajte na hornom rošte rúry, kým nezuhoľnatejú, asi 15 až 20 minút. Preložíme do misky a prikryjeme potravinovou fóliou. Po 10 minútach opatrne odstráňte tenkú šupku.
Krok 2
Skombinujte dužinu pečenej papriky s paradajkami a rozdrvte mixérom v režime „pulz“. Pridáme nadrobno nasekanú petržlenovú vňať a koriandr, zalejeme citrónovou šťavou, soľou, cukrom a čiernym korením a premiešame.
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Ak chcete pripraviť túto omáčku z čerstvých paradajok, nakrájajte tenkú šupku paradajok, ponorte ich na 30 sekúnd do vriacej vody, potom ich preložte do ľadovej vody a ošúpte a nasekajte dužinu.
UŽITOČNÉ RADY
Malé množstvo cukru pomôže vyrovnať kyslosť paradajok. Ak sú paradajky príliš sladké, pridajte do omáčky trochu červeného vínneho octu.
MIMOchodom
Na 100 g: bielkoviny 0,91 g (1,14 % DV)
• tuky 2,41 g (2,68 %)
• sacharidy 5,06 g (3,01 %)
• kcal 42,85 (2,38 %)
• sodík 413,05 mg (28,49 %)
• celkový cukor 3,60 g (7,20 %)
• EFA 0,33 g (1,65 %)
• vláknina 2,04 g (6,80 %)