K receptu
Uhorky nakladané v jablkovej šťave možno právom nazvať gurmánskym pôžitkom. Tento prípravok nie je taký rozšírený ako napríklad jednoduché nakladané uhorky. Ale rozhodne si zaslúži vašu pozornosť. Vôňa jablka a mierna kyslosť robia chuť uhoriek zaujímavou. Sú oveľa jemnejšie ako nakladané uhorky s octom. Tieto uhorky môžu byť jednoducho podávané ako občerstvenie alebo ako prídavok k vareným zemiakom. Vyskúšajte, určite sa vám bude páčiť!
zložitosť: ľahko Kalórie: 115,90 kcal/porcia Porcie: 10 varenie: 45 min Pridať. čas: 10 min Použité: 2,35 g/0,20 g/24,23KonzervovaniePrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 10 PORCIÍ2 kg uhoriek 1,3-1,5 l čerstvo vylisovanej jablkovej šťavy 50 g soli 50 g cukru Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Pripravte si sterilizovanú trojlitrovú nádobu na uhorky nakladané v jablkovej šťave. Uhorky dôkladne umyte, zalejte vriacou vodou a potom opláchnite studenou vodou. Vložte uhorky do pohára.
Uhorky nakladané v jablkovej šťave ()
Krok 2
Pripravte si marinádu. Zmiešajte čerstvo vylisovanú jablkovú šťavu so soľou a cukrom v hrnci, dajte na stredný oheň a priveďte do varu. Uistite sa, že sa soľ a cukor rozpustili.
Uhorky nakladané v jablkovej šťave ()
Krok 3
Vriacu marinádu nalejte do pohára s uhorkami, prikryte pokrievkou a nechajte 5 minút pôsobiť. Potom nalejte marinádu do panvice a znova priveďte do varu. Opakujte postup ešte dvakrát.
Uhorky nakladané v jablkovej šťave ()
Krok 4
Vriacu marinádu nalejte do pohára a uzavrite sterilizovaným vekom. Otočte nádobu hore dnom, zabaľte ju do prikrývky alebo prikrývky a nechajte ju, kým úplne nevychladne.
Uhorky nakladané v jablkovej šťave ()
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Ak chcete, aby uhorky nakladané v jablkovej šťave mali pikantnejšiu chuť, pridajte do pohára 2-3 sušené klinčeky. Hodí sa ako k chuti nakladaných uhoriek, tak aj k chuti jabĺk.
MIMOchodom
Ak chcete pochopiť, či je tento prípravok pre vás vhodný, pripravte si uhorky nakladané v jablkovom džúse, nie 3-litrovú nádobu, ale na začiatok 1,5-litrovú nádobu. V súlade s tým znížte množstvo všetkých zložiek dvakrát.