Vyprážané koláče s kyslou uhorkou

K receptu

Vyprážané pirohy s kyslou uhorkou milo prekvapia svojím neštandardným a originálnym prístupom k príprave plnky, hoci tu nie je nič nové – takéto pirohy robili už naše praprababičky. A v tejto tradícii môžeme nielen pokračovať, ale aj objaviť novú chuť! K tomu potrebujete len silné a rázne kyslé uhorky a šťavnatú cibuľu! Kváskové cesto podľa nášho receptu krok za krokom je vždy nadýchané a mäkké a jeho miesenie nevyžaduje žiadne špeciálne kulinárske zručnosti. Sme si istí, že vaše koláče budú neuveriteľné!

zložitosť: ľahko Kalórie: 375,75 kcal/porcia Porcie: 8 varenie: 3 hodiny Pridať. čas: 10 min Použité: 9,41 g/15,71 g/47,88PraženieVečeraPopoludňajšie občerstvenieVečeraPekáreňVegetariánstvo: Ovo-laktoVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 8 PORCIÍNa skúškuPšeničná múka 450 gMlieko 180 mlMaslo 80 gVajcia 3 ks.Suché droždie 5 gCukor 2 polievkové lyžice.Soľ 1 lyžičkaRastlinný olej na vyprážanie Na náplňUhorky 3 ks.Cibuľa 2 ks.Rastlinný olej 2 polievkové lyžice. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Krok 1

Na prípravu cesta zohrejte mlieko na 35°C a nalejte do veľkej misy. Pridajte soľ a cukor, pridajte polovicu múky a suché droždie a premiešajte mixérom.

Krok 2

Krok 2

Misku s cestom zakryte potravinovou fóliou a nechajte 1 hodinu na teplom mieste. Cesto zdvojnásobí svoj objem. Rozpustite a ochlaďte maslo.

Krok 3

ag 3

Do misy s cestom pridáme maslo a vajcia a premiešame. Pridáme zvyšnú múku a vymiešame hladké cesto. Cesto miesime, kým sa nezačne ľahko pohybovať od stien misy a prestane sa lepiť na ruky. Misku opäť prikryte potravinovou fóliou a nechajte v teple ešte 1-1,5 hodiny.

Krok 4

Krok 4

Pripravte si náplň do koláčov. Cibuľu nakrájame na malé kocky. V hlbokej panvici zohrejte rastlinný olej a na strednom ohni opečte cibuľu do zlatista. Nakladané uhorky nastrúhame na hrubom strúhadle a pridáme k cibuli. Plnku dusíme na miernom ohni za občasného miešania, kým sa všetka tekutina neodparí, asi 7 minút. Odstráňte z tepla a nechajte vychladnúť.

Krok 5

Krok 5

Cesto položte na pomúčenú pracovnú dosku. Vytvarujte valček s hrúbkou 3-4 cm a nakrájajte ho na kúsky dlhé 3-4 cm. Každý kus cesta zrolujte do gule a nechajte ich 15 minút prikryté utierkou.

Krok 6

Krok 6

Koláčiky rozvaľkáme na hrúbku 5 mm, do stredu každého položíme 1-2 polievkové lyžice. l. výplne. Pirohy pevne pritlačte a uložte na plech vystlaný papierom na pečenie.

Krok 7

Krok 7

V hlbokej panvici zohrejte rastlinný olej, aby ste mohli vyprážať koláče. Vrstva oleja by mala byť aspoň 4 cm Skontrolujte pripravenosť oleja tak, že do nej pustíte kúsok cesta. Ak rýchlo hnedne, olej je dostatočne horúci.

Krok 8

Krok 8

Do oleja vložte 2-3 koláče (koláčiky by mali voľne ležať na panvici) a smažte, kým na jednej strane nezhnednú. Potom opatrne otočte na druhú stranu a pokračujte v smažení, kým nebude hotový. Hotové koláče preložíme na tanier vyložený papierovými utierkami. Nechajte olej na panvici trochu zohriať a znížte novú dávku koláčov.

UŽITOČNÉ RADY

Do plnky koláčov spolu s nakladanými uhorkami možno pridať nadrobno nakrájané natvrdo uvarené vajcia, ako aj na kocky nakrájané a vyprážané huby. Plnku môžeme dochutiť čerstvo mletým čiernym korením alebo trochou mletého kmínu.

MIMOchodom

Kyslú smotanu môžete podávať s vyprážanými koláčmi s kyslou uhorkou, bude to veľmi chutné. Pirohy odporúčame podávať horúce. Ak sú koláče pripravené vopred, ochlaďte ich na papierových utierkach. Ak ich len položíte na tanier, kondenzácia spôsobí, že zvlhnú.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik