K receptu
Vyprážané pirohy s kyslou uhorkou milo prekvapia svojím neštandardným a originálnym prístupom k príprave plnky, hoci tu nie je nič nové – takéto pirohy robili už naše praprababičky. A v tejto tradícii môžeme nielen pokračovať, ale aj objaviť novú chuť! K tomu potrebujete len silné a rázne kyslé uhorky a šťavnatú cibuľu! Kváskové cesto podľa nášho receptu krok za krokom je vždy nadýchané a mäkké a jeho miesenie nevyžaduje žiadne špeciálne kulinárske zručnosti. Sme si istí, že vaše koláče budú neuveriteľné!
zložitosť: ľahko Kalórie: 375,75 kcal/porcia Porcie: 8 varenie: 3 hodiny Pridať. čas: 10 min Použité: 9,41 g/15,71 g/47,88PraženieVečeraPopoludňajšie občerstvenieVečeraPekáreňVegetariánstvo: Ovo-laktoVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 8 PORCIÍNa skúškuPšeničná múka 450 gMlieko 180 mlMaslo 80 gVajcia 3 ks.Suché droždie 5 gCukor 2 polievkové lyžice.Soľ 1 lyžičkaRastlinný olej na vyprážanie Na náplňUhorky 3 ks.Cibuľa 2 ks.Rastlinný olej 2 polievkové lyžice. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Krok 1
Na prípravu cesta zohrejte mlieko na 35°C a nalejte do veľkej misy. Pridajte soľ a cukor, pridajte polovicu múky a suché droždie a premiešajte mixérom.
Krok 2
Krok 2
Misku s cestom zakryte potravinovou fóliou a nechajte 1 hodinu na teplom mieste. Cesto zdvojnásobí svoj objem. Rozpustite a ochlaďte maslo.
Krok 3
ag 3
Do misy s cestom pridáme maslo a vajcia a premiešame. Pridáme zvyšnú múku a vymiešame hladké cesto. Cesto miesime, kým sa nezačne ľahko pohybovať od stien misy a prestane sa lepiť na ruky. Misku opäť prikryte potravinovou fóliou a nechajte v teple ešte 1-1,5 hodiny.
Krok 4
Krok 4
Pripravte si náplň do koláčov. Cibuľu nakrájame na malé kocky. V hlbokej panvici zohrejte rastlinný olej a na strednom ohni opečte cibuľu do zlatista. Nakladané uhorky nastrúhame na hrubom strúhadle a pridáme k cibuli. Plnku dusíme na miernom ohni za občasného miešania, kým sa všetka tekutina neodparí, asi 7 minút. Odstráňte z tepla a nechajte vychladnúť.
Krok 5
Krok 5
Cesto položte na pomúčenú pracovnú dosku. Vytvarujte valček s hrúbkou 3-4 cm a nakrájajte ho na kúsky dlhé 3-4 cm. Každý kus cesta zrolujte do gule a nechajte ich 15 minút prikryté utierkou.
Krok 6
Krok 6
Koláčiky rozvaľkáme na hrúbku 5 mm, do stredu každého položíme 1-2 polievkové lyžice. l. výplne. Pirohy pevne pritlačte a uložte na plech vystlaný papierom na pečenie.
Krok 7
Krok 7
V hlbokej panvici zohrejte rastlinný olej, aby ste mohli vyprážať koláče. Vrstva oleja by mala byť aspoň 4 cm Skontrolujte pripravenosť oleja tak, že do nej pustíte kúsok cesta. Ak rýchlo hnedne, olej je dostatočne horúci.
Krok 8
Krok 8
Do oleja vložte 2-3 koláče (koláčiky by mali voľne ležať na panvici) a smažte, kým na jednej strane nezhnednú. Potom opatrne otočte na druhú stranu a pokračujte v smažení, kým nebude hotový. Hotové koláče preložíme na tanier vyložený papierovými utierkami. Nechajte olej na panvici trochu zohriať a znížte novú dávku koláčov.
UŽITOČNÉ RADY
Do plnky koláčov spolu s nakladanými uhorkami možno pridať nadrobno nakrájané natvrdo uvarené vajcia, ako aj na kocky nakrájané a vyprážané huby. Plnku môžeme dochutiť čerstvo mletým čiernym korením alebo trochou mletého kmínu.
MIMOchodom
Kyslú smotanu môžete podávať s vyprážanými koláčmi s kyslou uhorkou, bude to veľmi chutné. Pirohy odporúčame podávať horúce. Ak sú koláče pripravené vopred, ochlaďte ich na papierových utierkach. Ak ich len položíte na tanier, kondenzácia spôsobí, že zvlhnú.