K receptu
Cestoviny s fetou a paradajkami je ťažké zaradiť medzi tradičné jedlo: ide skôr o modernú verziu klasického talianskeho jedla. Ale pozrite sa, ako harmonicky všetko dopadlo! Okrem toho jedlo obsahuje pesto omáčku, aj keď vyrobenú z pečených paradajok (veľmi talianske!), a celkom tradičné produkty – mandle, parmezán, olivy. A úplne klasický je aj spôsob varenia. Vo všeobecnosti sme všetci za túto interpretáciu talianskej kuchyne! Čo si myslíte o tejto téme?
zložitosť: priemer Porcie: 4 varenie: 40 min Pridať. čas: 2 hodinyVečeraVečeraHlavný chodVegetariánstvo: LaktoVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIE200 g cherry paradajok 1 lyžička. cukor 60 g mandle 4 polievkové lyžice. l. strúhaný parmezán 320 g penne 30 g vykôstkovaných olív 5 vetvičiek tymiánu 150 g slaného syra (nie príliš slaná feta) olivový olej soľ, čerstvo mleté čierne korenie strúhaný parmezán na servírovanie Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Cherry paradajky nakrájajte na polovice a uložte na plech vystlaný pergamenom reznou stranou nahor. Posypeme cukrom a soľou, pokvapkáme olivovým olejom. Vložte do rúry predhriatej na 120 ° C a pečte 2 hodiny.
Krok 2
Paradajky vložíme do rúry vyhriatej na 120°C a necháme 2 hodiny vychladnúť. Mandle opražte na suchej panvici na miernom ohni asi 4 minúty, kým nebudú svetlohnedé. Necháme vychladnúť.
Krok 3
Vychladnuté konfitované paradajky preložíme do misky mixéra, pridáme mandle, strúhaný parmezán a rozmixujeme na pyré. Nalejte 60 ml olivového oleja, soľ a korenie. Znova rozmixujte mixérom.
Krok 4
Syr feta nakrájame na malé kocky. Vo veľkom hrnci prevarte vodu a pridajte trochu soli. Cestoviny varte do varenia podľa návodu na obale.
Krok 5
Cestoviny sceďte v cedníku a nechajte si časť tekutiny na varenie. Mandľové pesto vložte do hlbokej panvice, zalejte asi 80 ml tekutiny z cestovín a zohrievajte na miernom ohni 1 minútu.
Krok 6
Pridajte cestoviny, olivy a lístky tymianu a premiešajte. Odstráňte z tepla a pridajte kocky nakladaného syra, znova jemne premiešajte. Posypeme strúhaným parmezánom.
UŽITOČNÉ RADY
Namiesto cherry paradajok je celkom prijateľné použiť na prípravu tohto jedla veľké, silné, mäsité, úplne zrelé paradajky. Ideálne sú napríklad slivkové.
MIMOchodom
Podobné cestoviny sa dajú pripraviť s tradičnejšou, zelenou pesto omáčkou z bazalky a píniových orieškov: bude to tiež chutné a veľmi nezvyčajné – kvôli fete.