Klasický malinový džem na zimu
K receptu
Klasický malinový džem na zimu sa rok čo rok vyrába pre mnohé generácie obyvateľov našej krajiny. Dlho sa verilo, že tento dezert vás zachráni pred všetkými chorobami. Čaj s malinovým džemom je hlavným ľudovým liekom v chladnom období. Pomáha zmierniť horúčku a zápal. Okrem toho je džem ideálny pre babičkine zlaté tvarohové koláče a palacinky. Chutná aj len natretá na chlebík. Hlavnými zložkami klasickej pochúťky sú bobule a cukor. Je lepšie vybrať maliny, ktoré nie sú prezreté. Ďalšie procesy sú otázkou technológie. Ale povedzme hneď, že tu nie je nič zložité. Hlavná vec je prísne dodržiavať kroky receptu a čoskoro sa na vašom stole objaví horúci, aromatický a chutný džem pre celú rodinu.
zložitosť: ľahko Kalórie: 327,25 kcal/porcia Porcie: 16 varenie: 30 min Pridať. čas: 15 hod Použité: 0,50 g/0,31 g/79,96DezertVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoDetské menuINGREDIENCIE NA 16 PORCIÍmaliny – 1 kg cukor – 1,2 kg Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Pripravte si všetky ingrediencie na výrobu klasického malinového džemu na zimu. Vytrieďte bobule z odpadu. Je lepšie ich neumývať. Ak je to potrebné, vložte do cedníka a vložte do vody. Potom bobule vyberte a osušte na uteráku.
Krok 2
Maliny po častiach poukladajte do širokej misy, posypte cukrom. Je dôležité, aby každé ovocie bolo obalené cukrom. Nechajte pri izbovej teplote, kým bobule nepustia šťavu. Bude to trvať 3-4 hodiny.
Krok 3
Nádobu s džemom položte na mierny oheň a priveďte do varu. Odstráňte z tepla a nechajte 5-6 hodín. Potom sa vráťte na sporák a znova priveďte do varu. Varte nie dlhšie ako 7-10 minút. Odstráňte z tepla a ochlaďte 5-6 hodín. Potom džem vráťte na sporák, priveďte do varu a varte asi 3 minúty.
Krok 4
Zvyčajne, ak sa na lekvári vytvorí pena, opatrne sa stiahne dlhou drevenou vareškou. Predpokladá sa, že tento proces pomáha odstraňovať úlomky a zachováva úrodu na dlhú zimu.
Krok 5
Pripravte si sterilizované poháre. Rozdeľte do nich horúci džem a uzavrite viečkami. Otočte, prikryte prikrývkou a nechajte vychladnúť. Potom uskladnite na chladnom mieste.
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Je potrebné pri výrobe klasického malinového džemu na zimu odhŕňať penu? Treba. Hromadia sa v ňom škvrny a iné nečistoty. Ak to neurobíte, dezert môže skysnúť. Bez peny je džem homogénnejší a chutnejší.
MIMOchodom
Ako dlho po uvarení variť klasický malinový džem na zimu? Nie viac ako 7-10 minút. Prepečený džem stratí chuť a cukor sa začne pripaľovať na dno panvice.