K receptu
Pečieme kuracie filety s paradajkami a syrom v rúre a toto jedlo sa okamžite dostane do zoznamu obľúbených rodinných jedál. Vynikajúca omáčka vyrobená z citrónovej šťavy, medu a balzamika dodáva tomuto horúcemu jedlu osobitnú „šmrnc“, preto vám dôrazne odporúčame tento prídavok neodmietnuť. Vo všetkých ostatných ohľadoch je recept veľmi jednoduchý a zrozumiteľný pre každého! Kuracie filé sa pečie v rúre v 2 stupňoch – najprv v čistej forme, potom s paradajkami a syrom suluguni. Celý proces trvá niečo vyše pol hodiny, takže toto jedlo môžete pripraviť aj na večeru vo všedné dni.
zložitosť: ľahko Kalórie: 791,55 kcal/porcia Porcie: 2 varenie: 45 min Použité: 58,48 g/49,03 g/27,74PečenieVečeraHlavný chodVegetariánstvoPárty, bufetINGREDIENCIE NA 2 PORCIEkuracie filety – 2 ks – olivový olej – 4 polievkové lyžice. l.balzamiková omáčka – 4 lyžice. l citrónová šťava – 1 polievková lyžica. l.med – 1 polievková lyžica. l.bazalka – 2 vetvičky paradajky – 2 ks pizza mozzarella – 100 g soľ, čerstvo mleté čierne korenie – podľa chuti Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Pripravte si všetky ingrediencie. Rúru predhrejeme na 200°C. Plech vystelieme papierom na pečenie. Kuracie filé umyte a osušte papierovými utierkami.
Krok 2
Kuracie filé podľa chuti osolíme a okoreníme. Potrieme polovicou olivového oleja a vložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Posypeme cesnakom a vložíme do rúry na 30 minút.
Krok 3
V menšom hrnci zmiešame balzamikovú redukciu, citrónovú šťavu a med. Na strednom ohni priveďte do varu. Výslednú omáčku necháme vychladnúť. Lístky bazalky nasekáme nadrobno. Paradajku a mozzarellu nakrájame na plátky.
Krok 4
Vyberte panvicu s kuracím mäsom z rúry. Na každý položíme 2-3 plátky mozzarelly a paradajky. Pokvapkajte zvyšným olejom a vráťte panvicu do rúry. Pečieme ešte 10 minút. Syr by sa mal roztopiť a paradajka by mala byť mierne zuhoľnatená. Pred podávaním kuracie filety polejeme omáčkou a posypeme bazalkou.
UŽITOČNÉ RADY
Je možné nahradiť mozzarellu na pečenie kuracieho filé iným syrom? Samozrejme, že áno! Môže to byť vaše obľúbené polotuhé alebo nie príliš slané suluguni (skontrolujte pred varením!).
MIMOchodom
Čím šťavnatejšie a sladšie sú paradajky, tým chutnejšie bude kuracie filé pečené s nimi! Ak je to možné, použite samozrejme sezónne. Ak nie, skúste vybrať tie najlepšie dostupné.