K receptu
Ľahko solené uhorky vo vrecku – pár hodín a vychutnáte si chuť jednoduchého, ale úžasného občerstvenia. Navrhujeme nakladať uhorky týmto „suchým“ spôsobom. Výsledkom je, že sú chrumkavé, dokonale nasýtené vôňami a chuťami cesnaku, korenia a kôpru. A po varení nemusíte umývať riad: stačí vyhodiť vrecko na uhorky a zabudnúť na to. Pohodlné! Jemne nasolené uhorky vo vrecúšku môžeme podávať k teplým jedlám z mäsa, hydiny, rýb alebo jednoducho s varenými zemiakmi.
zložitosť: priemer Kalórie: 28,73 kcal/porcia Porcie: 6 varenie: 15 min Pridať. čas: 4 hodiny 30 minút Použité: 1,42 g/0,18 g/5,50PrázdneObčerstvenieVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoDetské menuPárty, bufetINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍstredne veľké čerstvé uhorky – 1 kg, kôpor – 4 vetvičky, cesnak – 3 strúčiky, čierne korenie – 5 ks soľ – 1 polievková lyžica. l. (bez sklíčka) cukor – 1/2 lyžičky. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Čerstvé uhorky na nakladanie pripravte do vrecka. Aby ste to urobili, umyte ich tečúcou vodou, potom ich vložte do širokej misy alebo panvice a naplňte studenou vodou, aby boli plody úplne zakryté. Nechajte pôsobiť 30 minút.
Krok 2
Vyberte uhorky z nádoby vodou a zľahka osušte papierovými utierkami. Odrežte konce. Vložte do tesného plastového vrecka a uistite sa, že v ňom nie sú žiadne otvory.
Krok 3
Vo vrecku si pripravte korenie na výrobu jemne solených uhoriek. Umyte vetvičky kôpru a dôkladne ich osušte, rozložte ich na papierovú utierku. Potom nasekajte nahrubo. Cesnak ošúpeme a nasekáme. Vmiešame nasekaný kôpor.
Krok 4
Do vrecka s uhorkami pridajte pripravený kôpor a cesnak. Zrnká korenia vložte do mažiara a rozdrvte paličkou. Pomelieme soľou a cukrom. Do vrecka s uhorkami pridajte aj kôpor a cesnak.
Krok 5
Pevne zaviažte vrecko a dobre pretrepávajte 3 minúty. Nechajte pri izbovej teplote asi 1 hodinu. Pravidelne pretrepávajte vrecko, aby ste sa uistili, že uhorky sú rovnomerne solené.
Krok 6
Potom vrecúško s uhorkami vložíme na cca 3 hodiny do chladničky. Výsledné jemne nasolené uhorky vyberte z vrecka, položte na tanier a podávajte.
UŽITOČNÉ RADY
Nastrúhaný chren a korene zázvoru, ako aj nasekaná čili paprička a bobkový list pomôžu jemne nasoleným uhorkám vo vrecúšku dodať zaujímavé odtiene chuti. V lete môžete pridať aj listy čiernych ríbezlí a čerešní.
MIMOchodom
Varenie jemne nasolených uhoriek vo vrecúšku je rýchle, ale musíte ich hneď zjesť, inak budú príliš slané. Preto sa snažte správne vypočítať počet plodov.