K receptu
Jemne solené uhorky s chrenom sú niečo úplne výnimočné! V zásade má takéto predjedlo vždy úspech, ale náš recept sa líši od klasickej verzie. čo? Samozrejme, pridanie koreňa chrenu! Tu je potrebné okamžite poznamenať, že v tomto prípade neroní slzy, ale jemne naznačuje, že jemne solené uhorky pripravil skúsený človek. A sú dobré v akejkoľvek podobe! To znamená, že môžu byť podávané ako nezávislé občerstvenie a tiež používané ako prísada do sendvičov, šalátov a okroshka. Myslite na to, že jemne nasolené uhorky s chrenom treba pripravovať s prídavkom na mysli, pretože zo stola miznú skutočne kozmickou rýchlosťou.
zložitosť: priemer Kalórie: 18,59 kcal/porcia Porcie: 5 varenie: 2 hodiny Pridať. čas: 72 h Použité: 0,98 g/0,12 g/3,52MorenieVečeraVečeraPrázdneObčerstvenieVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoPárty, bufetnarodeninyKarnevalNový rokVeľká nocVianoceINGREDIENCIE NA 5 PORCIÍ5 kg uhoriek 50 g koreňa chrenu 4 listy ríbezlí 5 dubových listov 3 vetvičky estragónu 1 zväzok kôpru s dáždnikmi 2 hlavy cesnaku 6 polievkových lyžíc. l. soľ Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Uhorky namočíme na 2 hodiny do studenej vody, potom vodu scedíme, uhorky dôkladne opláchneme a odrežeme oba konce. Chren ošúpeme a nakrájame na tenké plátky.
Krok 2
Polovicu korenia položte na spodok nakladacej misky – suda alebo smaltovanej panvice, navrch poukladajte uhorky a prikryte ich zvyškom korenia. Prevarte 2 litre pitnej vody, rozpustite v nej soľ a ochlaďte na 55°C.
Krok 3
Uhorky zalejeme nálevom, prikryjeme utierkou, položíme drevený kruh a trochu pritlačíme. Ľahko nasolené uhorky s chrenom uchovávajte pri izbovej teplote 3 dni a podávajte.
UŽITOČNÉ RADY
Čerstvé uhorky by mali byť určite vopred namočené v studenej vode: v tomto prípade budú jemne solené uhorky s chrenom obzvlášť silné, chrumkavé a veľmi chutné.
MIMOchodom
Vyskúšajte jemne nasolené uhorky s chrenom o niečo skôr, ako sa odporúča v recepte – po niekoľkých dňoch. Je dosť možné, že sa uspokojíte práve s týmto delikátnejším stupňom pripravenosti.