K receptu
Lavash so syrom, klobásou, paradajkami a vajcami, vyprážaný na panvici do zlatista – rýchle a uspokojivé jedlo, ktoré je skvelé na raňajky alebo obed. Jeho príprava nebude náročná. Suroviny nájdete takmer v každej chladničke. Ak ste si kúpili obdĺžnikový pita chlieb, vyrežte z neho kuchynskými nožnicami kruh, ktorý zodpovedá priemeru panvice. A ak ste si kúpili okrúhly pita chlieb, nebudete to musieť robiť ani vy! Vezmite šťavnaté zrelé paradajky a lahodnú klobásu a za 15 minút budete mať pripravené skvelé raňajky! Mimochodom, môžete si pripraviť dvojitú porciu jedla a poskytnúť si skvelé občerstvenie v práci!
zložitosť: ľahko Kalórie: 374,31 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 15 min Pridať. čas: 5 min Použité: 17,86 g/25,26 g/26,20PraženieRaňajkyVečeraPopoludňajšie občerstvenieVečeraHlavný chodVegetariánstvoDetské menuINGREDIENCIE NA 4 PORCIElavash – 1 veľký obdĺžnikový list alebo 2 okrúhle varené klobásy – 100 g syr – 100 g paradajka – 1 ks vajcia – 2 ks – 2 vetvičky rastlinný olej – 3 polievkové lyžice. l.sezam – 1 ČL.soľ, mleté čierne korenie Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Na pracovnú plochu rozložte plát pita chleba. Položte naň panvicu a vyrežte dva kruhy, ktoré majú rovnakú veľkosť ako spodný priemer panvice. Na tento účel je veľmi vhodné použiť okrúhly rezač na pizzu alebo kulinárske nožnice.
Krok 2
Paradajku nakrájajte na kocky so stranou 1 cm Najlepšie je použiť mäsité paradajky s malým množstvom šťavy a semien, aby náplň hotového jedla nebola príliš mokrá. Malé slivkové paradajky fungujú dobre, budete ich potrebovať 3-4;
Krok 3
Syr nastrúhame na hrubom strúhadle. Do plnky sa dobre hodia druhy syrov ako Tilsiter, ruský, čedar, Gouda, Maasdam alebo parmezán. Strúhaný syr môžete nahradiť nadrobenou alebo nadrobno nakrájanou fetou alebo syrom.
Krok 4
Uvarenú klobásu nakrájame na malé kocky alebo tenké pásiky. Do náplne môžete vložiť kvalitné klobásy – budú musieť byť nakrájané na tenké kruhy. Dobrá je aj varená údená klobása, napríklad cervelat.
Krok 5
Petržlenovú vňať umyte a osušte papierovými utierkami. Oddeľte od stoniek a listy jemne nasekajte. Petržlen možno nahradiť inými korenistými bylinkami, napríklad môžete nasekať kôpor alebo koriander.
Krok 6
Vajcia rozbijeme do malej misky. Osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a prešľaháme vareškou alebo vidličkou. Do vaječnej zmesi pridajte polovicu nasekaných byliniek a premiešajte.
Krok 7
Vo veľkej panvici zohrejte polovicu rastlinného oleja na stredne vysokú teplotu. Na spodok položte jedno koleso pita chleba a posypte polovicou strúhaného syra.
Krok 8
Dve tretiny vaječnej zmesi nalejeme na tvarohovú vrstvu a stierkou rovnomerne rozotrieme. Umiestnite klobásu a kocky paradajok. Posypeme ich zvyšným syrom. Plnku prikryte druhým kruhom pita chleba a zatlačte špachtľou.
Krok 9
Nalejte zvyšnú vaječnú zmes na vrchný plát pita chleba. Posypeme sezamovými semienkami. Panvicu prikryte pokrievkou, znížte teplotu na minimum a varte 5 minút. Počas tejto doby spodná vrstva pita chleba zhnedne, vajíčko stuhne a syr sa roztopí.
Krok 10
Odstráňte veko a opatrne otočte pita chlieb na druhú stranu. Zvyšný rastlinný olej nalejte pozdĺž okraja panvice. Pokračujte v smažení druhej strany pita chleba ďalších 4-5 minút.
Krok 11
Aby ste pita chlieb ľahko vybrali, položte na panvicu drevenú dosku na krájanie a pita chlieb na ňu opatrne otočte. Pita chlieb môžete podávať priamo na doske.
Krok 12
Horúci pita chlieb nakrájajte na 4-8 segmentov, položte na taniere a posypte zvyšnými bylinkami. Samostatne môžete podávať nakrájanú čerstvú zeleninu a omáčku podľa vlastného výberu, ako je kečup, horčica alebo majonéza.
UŽITOČNÉ RADY
Možno budete chcieť urobiť nejaké zmeny alebo doplnky v recepte. Skúste si namiesto paradajok pripraviť jedlo s plátkami nakladaných uhoriek, do plnky pridajte zelenú cibuľku alebo mladý špenát, namiesto klobásy nakrájajte varené alebo pečené kura a hotové jedlo môžete ozdobiť nielen sezamom, ale aj ľanom. semená.
MIMOchodom
Aby ste mohli vyprážať pita chlieb z druhej strany, môžete panvicu prikryť tanierom alebo veľkou pokrievkou a pita chlieb na ňu opatrne obrátiť, potom ho jednoducho nechať skĺznuť do panvice vyprážanou stranou nahor a pokračovať vo varení podľa receptu.